• Kan Herovina zich in de topper tegen Asperen weer oprichten?
• Kan Herovina zich in de topper tegen Asperen weer oprichten? Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal
voorbeschouwing

Asperen en Herovina strijden om koppositie

Nieuws Voorbeschouwingen 977 keer gelezen

REGIO LEERDAM • Asperen en Herovina strijden zaterdag in Asperen om de koppositie in de vierde klasse. Beide clubs hebben tien punten maar Asperen had daarvoor slechts vier duels nodig en Herovina vijf wedstrijden. Daarom is Asperen momenteel ongeslagen lijstaanvoerder na al drie thuiszeges en een laat gelijkspel in Noordeloos. Op de tweede plaats telt Herovina echter ook volop mee.

Herovina begon de competitie voortvarend met drie zeges op rij, maar verloor daarna in Beesd en speelde thuis moeizaam gelijk tegen Peursum. Zaterdag vanaf half drie zal het in Asperen ongetwijfeld een spannende streekderby gaan worden, want een uitgesproken titelfavoriet is in de vierde klasse nog niet herkenbaar. De winnaar van dit regiotreffen tussen Asperen en Herovina komt er wel mooi voor te staan.

LRC-Terneuzense Boys
LRC startte in de eerste klasse sterk met drie overwinningen op rij maar nadien volgden tegen de toppers Nieuw-Lekkerland en Kloetinge twee nederlagen zonder Leerdamse goals. Zaterdag moet LRC thuis tot herstel kunnen komen tegen debutant Terneuzense Boys, dat één keer won maar al viermaal verloor. Via een zege op deze Zeeuwse ploeg zou LRC zich in de bovenste helft van de ranglijst moeten kunnen handhaven.

Montfoort SV'19-WNC
WNC scoorde al vier keer achtereen niet en is daardoor na een veelbelovend begin in de eerste klasse flink afgezakt. In Montfoort heeft WNC na de teleurstellende thuisnederlaag tegen Oranje Wit een gunstig resultaat dringend nodig. De nieuwe fusieclub Montfoort SV'19 is op eigen veld echter nog ongeslagen; dus zo simpel zal het voor WNC zeker niet worden. Misschien geven de twee kleine zeges op Montfoort van het vorige seizoen WNC toch wat vertrouwen op een goede afloop.

Heukelum-Roda Boys
Heukelum pakte vorige week in de tweede klasse in Papendrecht de eerste zege. Roda Boys heeft slechts één punt meer dan de thuisclub en blijft tot dusverre met vijf punten beneden de traditioneel hoge verwachtingen. De grote defensieve kwetsbaarheid van Heukelum is overigens wel zorgelijk. Toch hoopt Heukelum net als vorig seizoen thuis tegen Roda Boys weer op een goed resultaat. Dat is voor Heukelum ook nodig om verder afstand van de gevarenzone te kunnen nemen. Roda Boys zal na twee nipte nederlagen echter ook op succes gebrand zijn.

VVGZ-Tricht
Tricht speelt in Zwijndrecht tegen ex-eersteklasser VVGZ, dat met tien punten in de omvangrijke kopgroep van de tweede klasse staat. VVGZ won beide thuisduels en vooral de duidelijke zege op de verder foutloze koploper Woudrichem imponeerde. Tricht staat met vier punten uit vier wedstrijden in de middenmoot en pakte tot dusverre al die punten in uitmatches. Als Tricht die positieve uitreeks zaterdag met een remise bij VVGZ kan voortzetten, zou dat voor de gasten zeker al een bevredigend resultaat betekenen.

GDC-Vuren
Vuren behaalde vorige week in de derde klasse na twee nipte nederlagen en twee remises de eerste zege. Zaterdag voetbalt Vuren in Eethen tegen GDC, dat met tien punten op de derde plaats staat en net als vorig seizoen weer minstens de nacompetitie wil bereiken. Met twee overwinningen is GDC thuis nog ongeslagen. Vorig seizoen verloor Vuren beide keren van deze sterke tegenstander en daarom mag Vuren zaterdag in Brabant met een gelijkspel zeker al tevreden zijn. Scheidsrechter is arbiter Joost Bezemer uit Hendrik Ido Ambacht.

MVV'58-GVV'63
MVV'58 en GVV'63 scoren allebei frequent, maar zijn defensief erg kwetsbaar. GVV'63 blijft daardoor tot dusverre ver beneden de hoge verwachtingen die velen dit seizoen van de Gamerense equipe hebben. Debutant MVV'58 probeert in de derde klasse bij de omvangrijke middenmoot aan te klampen. Dan zal de Meterense ploeg zaterdag wel op het eigen kunstgras tegen GVV'63 minstens een gelijkspel en eigenlijk zelfs een kleine zege moeten zien te halen.

Zuilichem-Haaften
Haaften is na vorig seizoen veel defensieve kwaliteit kwijt geraakt. Bovendien ontbreken enkele aanvallers door zware blessures. Met slechts één winstpunt staat Haaften er mede daardoor als hekkensluiter in de derde klasse voorlopig slecht voor. Ex-tweedeklasser Zwaluwe overtuigt ook nog niet maar is wel solider en bleef thuis nog ongeslagen. Met een tweede remise in Lage Zwaluwe mag Haaften dus best content zijn.

SC Everstein-Kockengen
SC Everstein ontvangt het bescheiden geklasseerde Kockengen. Na het knappe gelijkspel bij de Utrechtse titelpretendent DESTO moet SC Everstein zaterdag thuis in Everdingen van Kockengen kunnen winnen. Dan komt de thuisclub na zes duels op elf punten met nog mooie perspectieven in deze westelijke derde klasse.

DVSU-HSSC'61
HSSC'61 wil in deze Utrechtse derde klasse zaterdag ook op elf punten komen. De Heicopse club aast daarom na twee wat mindere resultaten op herstel. In Utrecht moet dat bij het laag gerangschikte DVSU ook mogelijk zijn. Al pakte DVSU vorige week tegen Vriendenschaar thuis wel de eerste punten. HSSC'61 zal zijn productiviteit dus snel moeten hervinden.

Rhelico-SVS'65
In Rumpt is de wedstrijd Rhelico-SVS'65 zaterdag één van de vele streekderby's van dit seizoen in de vierde klasse. SVS'65 staat na de late zege in Kerkwijk met acht punten op de vierde plaats. Rhelico speelde één duel minder en bezit vier punten. In Rumpt verloor Rhelico in deze competitie nog niet. Toch wil SVS'65 zaterdag aan die reeks een einde maken. Vorig seizoen wonnen beide clubs tegen elkaar juist hun uitmatch met ruim verschil. De uitslag zaterdag in Rumpt is dus heel lastig voorspelbaar.

ASH-SV Noordeloos
ASH ontvangt SV Noordeloos, dat dit seizoen zowel voor de beker als de competitie prima presteert en in de vierde klasse ongeslagen op de derde plaats staat. ASH leed vorige week de eerste competitienederlaag uit bij Leerdam Sport, dat dit weekend vrijaf is. Het zal ASH niet meevallen om zaterdag in Hellouw juist tegen SV Noordeloos tot herstel te komen. Toch is dat voor substantiële positieverbetering van ASH wel nodig.

Beesd-Kerkwijk
Beesd won na twee nederlagen thuis fraai tweemaal, maar keerde afgelopen week na de duidelijke nederlaag in Asperen weer hard terug op aarde. Op eigen veld tegen Kerkwijk staat Beesd voor de opgave om de zegereeks weer te hernemen. Thuis moet dat tegen middenmoter Kerkwijk kunnen lukken.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33