• Michel de Raad is de nieuwe eindverantwoordelijke man bij De Zwerver.
• Michel de Raad is de nieuwe eindverantwoordelijke man bij De Zwerver. Foto: Peter Verheijen

De Zwerver maakt Michel de Raad enthousiast

Nieuws 1.334 keer gelezen

KINDERDIJK • Michel de Raad heeft zijn trainingspak weer uit de kast gehaald. De Zwerver wist hem te strikken als ad interim opvolger van de tussentijds vertrokken Edward Knook.

Dat De Zwerver bij De Raad terechtkwam, mag geen verrassing heten. En dat de 53-jarige inwoner van Zwijndrecht toehapte, eigenlijk ook niet.

"De Zwerver is één van de clubs op mijn lijstje van 'mooie verenigingen'", glimlacht Michel de Raad. "De vereniging, het complex, de rijke historie; het zijn dingen die me aanspreken. In het verleden was ik al eens in gesprek met deze club. Toen ging de deal niet door. Nu wél."

Kriebelen
"Ook ik las dat Edward Knook na een paar duels vertrokken was en uiteraard speelde een mogelijke rol als opvolger door mijn hoofd, maar ik liet het verder voor wat het was. De tijd van solliciteren ligt achter me. Toen de club contact met me opnam werd het een ander verhaal. Tja, en nu sta ik weer voor de groep. Vorige week dinsdagavond was mijn eerste training. Leuk! Ik begreep van de spelersraad dat ze blij waren met mijn komst naar De Schans. Dat is wederzijds. Het is weer flink bij me gaan kriebelen."

Mix
Voorlopig zijn De Zwerver en De Raad overeengekomen om dit seizoen samen af te maken. "Wat er daarna wordt afgesproken, zien we wel", zegt de coach. "Ik ga eerst de groep beter leren kennen en ben zeker niet van plan om hier meteen alles 'op z'n kop' te gooien. Dat past niet bij mij en is ook niet goed voor het team. Ik denk wél dat De Zwerver een eerste elftal heeft dat tweedeklassewaardig is, een mooie mix van ervaren spelers en jonge gasten."

De Raad debuteerde afgelopen zaterdag met de Kinderdijkers met een 1-1 gelijkspel tegen SV Charlois.

Kieskeurig
Zijn rentree in het amateurvoetbal volgt op een sabbatical die De Raad uitstekend beviel. "Ik heb er van genoten", roemt hij de vrijheid van zijn clubloze maanden. "Ik had in die periode volop tijd voor andere dingen, zoals er samen op uit trekken met mijn vrouw en langs de lijn staan bij de sportwedstrijden van onze kinderen. Ik had het echt geen punt gevonden als die situatie zich had voortgezet."

"Misschien had het te maken met mijn laatste seizoenen in functie. Bij mijn vorige club SV Meerkerk heb ik een aantal mindere ervaringen opgedaan. Dat heeft me in ieder geval opgeleverd dat ik, áls er ooit nog een volgende vereniging in beeld zou komen, ik uiterst kieskeurig zou zijn. Ik moet écht het goede gevoel hebben, want anders kies ik voor een andere invulling van mijn vrije tijd. Dat ik nu bij De Zwerver aan de slag ben gegaan, zegt genoeg. Ik voel me hier ouderwets op mijn plek."

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44