• Julian Vos wil dit seizoen met NOAD'32 een periode pakken.
• Julian Vos wil dit seizoen met NOAD'32 een periode pakken. Foto: Jan Noorlandt

Pas 20-jarige spits Julian Vos wil alleen voor NOAD'32 scoren

Nieuws 3.038 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Julian Vos behoort tot de jonge generatie bij NOAD'32. Hij moet mede zorgen voor de aanvallende impulsen én voor doelpunten.

Wat goed is komt snel, zou je kunnen zeggen bij Julian Vos. De tegenwoordig in Veen woonachtige Wijk en Aalburger debuteerde al rond zijn zestiende jaar in het eerste elftal van NOAD'32 en groeide uit tot een vaste kracht in de aanval. "Ik heb altijd wel voorin gestaan, aan de zijkanten, maar dit seizoen sta ik voor het eerst in de spits", steekt hij van wal. "Dat bevalt me wel. Je hebt meer vrijheid en ruimte om acties te maken. Het gaat ook vrij aardig."

Goede sfeer
Vos heeft al vijf keer gescoord in het nog prille seizoen. De pas 20-jarige spits voelt zich helemaal thuis bij NOAD'32.

"Ik voetbal hier al vanaf mijn vierde jaar. In de jeugd ben ik nog wel een tijdje naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch gegaan. Het beviel me daar wel. Het niveau is toch een stuk hoger en ik heb er zeker stappen gemaakt. Lastig was het wel. Ik kom uit een gezin met zeven kinderen en mijn moeder moest altijd mee. We waren er vier dagen in de week mee bezig. Ik kon daar ook blijven, maar heb de moeilijke beslissing genomen om terug te gaan naar NOAD'32, ook vanwege mijn vrienden hier. Mijn ambities gaan ook niet verder meer dan NOAD'32. Het is hier gezellig en er heerst een goede sfeer."

Geen rebel
Julian Vos, die samen met broer Iwan een eigen kapperszaak onder de naam Rebels Barbershop heeft, omschrijft zich wat nader. "Ik heb veel kracht en snelheid, ga tot het uiterste, kan een actie maken en een mannetje uitspelen."

Een rebel vindt hij zichzelf niet, ondanks de naam van zijn kapperszaak. "Ik heb wel een soort kattenkwaad van vroeger uit, maar ik ben wel een nette jongen. Als we terecht verliezen, kan ik daar goed tegen."

Succes beleefde Julian Vos twee jaar geleden met het kampioenschap in de derde klasse. "Het feestje duurde tot in de late uurtjes", geeft hij aan. Er zat wel een smetje op. "We speelden gelijk in de kampioenswedstrijd tegen een van de onderste ploegen. Een punt was wel genoeg, maar het is natuurlijk niet mooi om het kampioenschap zo af te sluiten."

Zelf naar gemaakt
Minder was dat NOAD'32 het niet kon bolwerken in de tweede klasse.

"Het was wel een teleurstelling, maar we hebben het er zelf naar gemaakt. De tweede helft van het seizoen hebben we het nog redelijk gedaan, maar tegen de ploegen waarvan we punten moesten pakken, kwamen we niet uit de verf. Wilhelmina'26 gaf ons het laatste zetje. Dat weet ik nog goed. Dat was goed klote. Gelukkig hebben we ons daar snel overheen gezet."

Rol van betekenis
"Voor onszelf is de derde klasse misschien ook beter. Het aanvallend vermogen is dit seizoen is minder door het vertrek van Soeffiane Bakkali en John Pootjes. Daarnaast zit Mathijs Fitters een half jaar in Madrid."

Als degradant is NOAD'32 het seizoen matig begonnen in de derde klasse, moet Julian Vos beamen. Het begon met 5-2 verlies tegen GDC en tegen ONI en Zwaluwe werd het 2-2. Tegen Sparta'30 volgde de eerste driepunter met 3-0 en SV Capelle werd bedwongen met 5-0.

"Ik heb er vertrouwen in dat het gaat komen. De hoop op een kampioenschap is er natuurlijk altijd, maar we moeten in ieder geval bovenin mee kunnen draaien. De stemming is goed en we zijn fanatiek tijdens de trainingen en onderling zijn er geen ruzies. We gaan zeker nog een rol van betekenis spelen. Dat durf ik wel te zeggen. Als we voor elkaar werken, gaat dat lukken en een periode wil ik sowieso pakken."

Uitdaging
Voor zichzelf heeft Julian Vos ook een leuke uitdaging. "Van mij worden dit seizoen de goals verwacht", weet hij. Hij heeft zijn target daarom voorzichtig gesteld op rond de vijftien goals.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33