Afbeelding
ingezonden mededeling

Blessures door grof spel: dit doe je er tegen

Nieuws 567 keer gelezen

Er zijn natuurlijk veel sporten waarbij je blessures op kunt lopen. Het liefst wil je dit voorkomen maar in sommige gevallen ontkom je er niet aan. Bij grove sporten zoals boksen of rugby krijg je regelmatig te maken met verschillende blessures. Wanneer je een blessure hebt opgelopen is het belangrijk dat je deze goed behandeld zodat je zo snel mogelijk hersteld. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk verder met het uitoefenen van je sport. We geven je een aantal tips om zo snel mogelijk te herstellen van je blessures.

IJs en spieren
Wanneer je een zware wond hebt opgelopen is het altijd slim om er snel ijs op te doen om het zwellen tegen te gaan. Ook voor je spieren werkt ijs erg goed, het zorgt ervoor dat je sneller hersteld. In sommige extreme sporten zie je dat de atleten na een wedstrijd snel in een ijsbad gaan om ervoor te zorgen dat hun lichaam zo snel mogelijk hersteld.

Rekken en strekken
Het is altijd slim om oefeningen te doen om je blessures te voorkomen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Rekken en strekken kan je helpen om je spieren warm en flexibel te krijgen. Hierdoor verminder je de kans op blessures. Vooral bij extreme sporten of sporten waarvoor veel inspanning nodig is kunnen rek en strek oefeningen je helpen.

Rust
Erg logisch natuurlijk, maar genoeg rust is ook erg belangrijk. Wanneer je niet genoeg rust neemt terwijl je een blessure hebt opgelopen kan het alleen maar erger worden. Als je doorgaat met sporten worden de klachten in veel gevallen alleen maar erger. Let daarom altijd goed dat je pas weer verder gaat als je volledig bent hersteld van je blessure.

Fysiotherapie
Wanneer je herstel niet goed gaat of nog sneller wilt herstellen kun je ook hulp zoeken bij en fysiotherapeut. Door speciale oefeningen of een massage zullen je spieren sneller herstellen. Het kan zijn dat de kosten hiervoor snel oplopen. Het is erg verstandig om je zorgverzekering na te kijken of jezelf extra te verzekeren met een fysiotherapie pakket.

Er zijn dus meerdere manieren die je ervoor zorgen dat je sneller hersteld. Wanneer je de bovenstaande tips combineert zul je merken dat je veel sneller hersteld van je blessures. Pak dus genoeg rust en neem je blessures altijd serieus, wanneer je dit niet doet zullen de klachten alleen maar erger worden.

(ingezonden mededeling)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 17 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 17 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 22 uur geleden