Unitas maakt einde aan fraaie reeks Moerse Boys en heeft periode voor het grijpen

Wedstrijdverslagen 622 keer gelezen

Moerse Boys had al anderhalf jaar op eigen veld niet meer verloren. Unitas maakte zondag een einde aan die fraaie reeks: 0-2. De Gorinchemse hoofdklasser kan komende zondag op eigen veld tegen runner-up Halsteren de eerste periode pakken.

Moerse Boys is een vriendenteam dat al een aantal jaren in vrijwel dezelfde opstelling speelt. Spijtig voor het thuisteam was vandaag de tegenstander Unitas. Unitas had gedurende de hele wedstrijd de controle. MB mocht in de achterste linie de bal veelvuldig naar elkaar overspelen, maar als de bal in voorwaartse richting ging waren de, geheel in het zwart geklede, roodbroeken zeer snel de situatie meester en kwam de bal in het bezit van Unitas.

Wonderschoon
Al in de 12e minuut was het raak. Pascal van Delden leverde de bal in bij Jay-Jay Meierdres. Deze begon aan een zelfde soort slalom als vorige week en passeerde op de achterlijn nog twee tegenstanders en schoot bij de eerste paal fraai binnen. Een wonderschone 0-1.

Veelvuldig viel Unitas aan, maar had de pech dat de grensrechter van dienst zijn dag niet had. Tweemaal vlagde hij een situatie af waar dit niet terecht was. Uit één hiervan scoorde Medhanie Habtemariam, maar dit ging dus niet door.

Unitas probeerde het met wat schoten uit de tweede lijn (Kevin Cornet) maar de rust ging in met 0-1.

Van richting veranderd
Ook na de rust moet het thuisspelende team zich Unitas van het lijf houden en kwamen zelf nooit aan aanvallen toe. Op één verdwaalde voorzet na kwam het nooit tot een scoringskans.

In de 59e minuut viel de 2-0 . Achraf Chentouf nam het vijandige doel onder vuur en scoorde . De bal werd onderweg nog wel iets van richting veranderd, maar als je niet schiet kan je ook niet scoren.

De wedstrijd was hierna eigenlijk gespeeld. Er werd nog wat gewisseld door beide teams, maar dat had geen invloed op het verdere verloop van de wedstrijd: Unitas de controle en Moerse Boys onmachtig.

Halsteren
Door het gelijkspel van Halsteren staat Unitas nu 3 punten los bovenaan en kan het volgende week in de thuiswedstrijd tegen datzelfde Halsteren de eerste periodetitel binnenhalen.

14.30 uur begint deze wedstrijd en iedereen is welkom om de roodbroeken te ondersteunen met het behalen van deze eerste mijlpaal van het seizoen.

(verslag: GVV Unitas)