MVV’58 ontsnapt met 2-2 gelijkspel

Wedstrijdverslagen 546 keer gelezen

METEREN • Zonder de geschorste broers Cas en Tijn Wilpstra sleepte MVV'58 zaterdag in de derde klasse thuis tegen ex-tweedeklasser Zwaluwe keurig een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Debutant MVV'58 werkte twee keer een achterstand weg en hield die kostbare remise in het slothalfuur tegen de toen veel sterkere Brabanders erg moeizaam vast. Komende zaterdag speelt MVV'58 voor de beker in Meteren in de eerste knock-outronde tegen Woudrichem, de koploper en eerste periodekampioen in de tweede klasse.

Na een kwartier kwam MVV'58 tegen Zwaluwe met 0-1 achter. Daarna herstelde de thuisclub zich echter en Morris van den Brink schoot na 25 minuten knap de 1-1 gelijkmaker onder de Brabantse keeper door. Deze beste Meterense periode van de wedstrijd werd kort voor rust toch met een 1-2 achterstand afgesloten omdat Zwaluwe een vrije trap onhoudbaar achter keeper Rick van Ginkel schoot. Deze mokerslag kwam MVV'58 nog aardig te boven want tien minuten na de thee werd het met 2-2 weer gelijk. De arbiter negeerde toen een vlagsignaal van de Brabantse grensrechter voor buitenspel en de aangespeelde Robin Jager scoorde keurig 2-2. Nadien was het voor MVV'58 louter een kwestie van overleven. Invaller Bart van Leeuwen moest helpen om de defensieve organisatie op poten te houden. Met veel pijn en moeite en twee reddingen op de doellijn lukte het MVV'58 om ondanks wel vijftien corners voor Zwaluwe om stand te houden. In de extra tijd had Robin Jager na een pass van Morris van den Brink bij een uitval zelfs nog voor een Meterense zege gezorgd maar dat zou toch wel erg geflatteerd zijn geweest.