Hardinxveld soeverein naar ruime zege bij hekkensluiter FC Perkouw

Wedstrijdverslagen 586 keer gelezen

BERKENWOUDE • Voor Hardinxveld leverde de uitbeurt bij de nummer laatst van de ranglijst een ruime zege op. Ondanks het grote overwicht op Perkouw stokte de voorsprong bij de pauze voor de ploeg van trainer Richard den Ouden bij 0-2. Ook in de tweede helft was Hardinxveld oppermachtig en liep uit naar 0-5. De thuisploeg in Berkenwoude redde nog wel de sportieve eer door uit een strafschop in de slotfase de eindstand op 1-5 te bepalen.

Na een sterke reeks van drie overwinningen op rij begon Hardinxveld aan het duel bij Perkouw, dat tot dusver slechts een puntje had vergaard. Direct ontrolde zich eenrichtingverkeer naar het doel van de thuisclub. In het drukke strafschopgebied mikte Adi Jogic de eerste de beste kans over de lat. Na 10 minuten spelen was het wel raak toen opnieuw na een aantal combinaties Robin de Kok de 0-1 strak in de verre hoek schoot.

Zijn volgende uithaal werd door Perkouw doelman Albert Vente wel knap uit de bovenhoek geranseld. En ook bij een steekbal op Lex de Gier zat de doelman er net op tijd tussen. Een volgende voorzet van Richard Zwakhals schoot een Perkouw verdediger op de eigen lat.

Trechter
Met veel combinaties moest Hardinxveld oppassen zich niet vast te lopen in de trechter voor het doel. Hardinxveld doelman Marc Koning kreeg pas na ruim een half uur het eerste werk te doen bij een kopbal net onder de lat. Uit een steekbal lobde Lex de Gier naast en ook een schot van Pieter Kroon verdween voorlangs het Perkouwse doel.

In de laatste minuut van het eerste deel wist Hardinxveld de voorsprong eindelijk uit te breiden, toen Lex de Gier de opening vond voor de 0-2.

Snel beslissen
De WSB brigade probeerde de wedstrijd na de pauze snel definitief te beslissen. Uit een steekbal dook Richard Zwakhals vrij op voor het doel maar schoot tegen het lichaam van de Perkouw keeper.

Het lukte uit een spelhervatting wel om er 0-3 van te maken, toen de opgekomen centrale verdediger Sander de Boon een corner van Robin de Kok snoeihard binnen kopte.

Verschoor en Van Lopik terug
Na lange tijd konden Christian Verschoor en Vincent van Lopik als invaller weer hun opwachting maken. Na ruim een uur spelen was een steekpass op maat voor Lex de Gier, die op snelheid lag en de 0-4 voor Hardinxveld langs de doelman schoof. Een kwartier voor tijd ontsnapte Lex de Gier opnieuw en bediende nu de mee opgekomen Johan Woltman, die voor het doel voor de 0-5 zorgde.

Uit een spaarzame poging in de slotfase peurde de thuisploeg toch nog de eretreffer toen in de zestien een Perkouw speler over het been ging bij Sander de Boon. De strafschop werd door Christian Schrader onberispelijk binnen geschoten: 1-5.

Een tackle op Vincent van Lopik leverde ook Hardinxveld in blessuretijd nog een strafschop op, die echter door Robin de Kok voor de Perkouw doelman houdbaar werd ingeschoten. Op dat moment vond ook scheidsrechter den Hertog, die het niet moeilijk had, het welletjes en bleef het bij de 1-5 als eindstand.

Door dit resultaat klom Hardinxveld naar plaats drie op de ranglijst, achter SVW, dat eerste periodekampioen werd en Alblasserdam. Komende zaterdag heeft Hardinxveld geen competitieverplichtingen, en ontvangt een week later, op 23 november met SV Lopik, dat twee punten minder heeft, de nummer vier aan de eigen Sluisweg.