• Haaften zal een hele kluif krijgen aan koploper ONI.
• Haaften zal een hele kluif krijgen aan koploper ONI. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Haaften ontvangt ongeslagen koploper ONI

Algemeen 928 keer gelezen

REGIO LEERDAM • Haaften is in de derde klasse D van district Zuid I nog steeds hekkensluiter en debutant ONI staat in die afdeling ongeslagen helemaal bovenaan. Het wordt zaterdag in Haaften dus een belangrijke inhaalwedstrijd tussen twee uitersten op de ranglijst.

Formeel heeft koploper ONI nog één punt nodig voor de eerste periodetitel in de derde klasse D, maar dankzij een veel beter doelsaldo dan de Bossche concurrent BLC is die prijs voor de club uit 's Gravenmoer met een voorsprong van acht goals toch al vrijwel zeker. In zeven competitieduels scoorde ONI reeds liefst 32 keer; Haaften kreeg er in evenveel wedstrijden bijna net zoveel tegen.

Topscorer Sander de Bont maakte vorig seizoen in de vierde klasse tijdens het kampioenschapjaar van ONI alleen al in zijn eentje liefst 63 doelpunten. Nu in de derde klasse staat hij inmiddels met twaalf treffers ook alweer dik in de dubbele cijfers. Op eigen veld wacht Haaften zaterdag dus een erg zware opgave. Om de laatste plaats op de ranglijst te kunnen verlaten heeft Haaften een ware stunt nodig. ONI heeft evenwel een prima ploeg en zal er op gebrand zijn om als koploper via een zege rivaal BLC op drie punten achterstand te zetten. Een puntje zou voor Haaften tegen ONI dus al leuk meegenomen zijn in het vooruitzicht van de thuismatch tegen de Tilburgse studentenploeg TSVV Merlijn, die over een week beslist wel gewonnen zal moeten worden.

Tricht-GJS
Tricht en GJS behoren onderin de tweede klasse F allebei tot de zeker vijf à zes serieuze degradatiekandidaten. Ex-eersteklasser GJS behaalde vorige week na zes nederlagen op rij de eerste zege en punten. GJS staat nog wel onderaan, maar Tricht bezit slechts één punt meer en verloor tot dusverre alle drie thuisduels. Na de voortvarende competitiestart in Heukelum pakte Tricht alleen in Sleeuwijk nog één winstpunt. De laatste vier wedstrijden werden allemaal verloren. Het wordt in de onderste regionen dus een erg belangrijk inhaalduel, want de verliezer in Tricht blijft of wordt, al of niet gedeeld, hekkensluiter. Tricht weet dus wat er tegen GJS te doen staat.

Bekervoetbal

Donderdag SV Meerkerk-SC Everstein
De ontmoeting tussen de derdeklassers SV Meerkerk en SC Everstein is in Meerkerk al op donderdagavond 14 november een interessant regionaal bekerduel. Beide clubs werden eerder ongeslagen poulewinnaar. SV Meerkerk deed dit via drie uitmatches in Geldermalsen, Rumpt en Wadenoijen. De poulewinst van SC Everstein was met drie royale overwinningen nog overtuigender.

In de competitie staan SV Meerkerk en SC Everstein in hun respectievelijke derde klasse hoog in de middenmoot nog vrij dicht achter de subtop, maar zonder directe promotieaspiraties. SC Everstein zal na de late derbywinst op HSSC'61 van vorige week wel wat meer gesterkt zijn dan SV Meerkerk, dat de thuisderby tegen Ameide verloor. Toch zal het krachtsverschil in Meerkerk donderdag vanaf acht uur 's avonds gering zijn.

MVV'58-Woudrichem
MVV'58 bekert zaterdag in Meteren tegen Woudrichem, dat in de tweede klasse knap koploper is en vorige week de eerste periodetitel veroverde. Voor MVV'58 staat het debuut in de derde klasse dit seizoen in de middenmoot helemaal in het teken van handhaving. Vooral defensief is MVV'58 kwetsbaar. Dat is tegen het vaak vlot scorende Woudrichem wel erg riskant. Eerder overleefde MVV'58 een zwakke bekerpoule ternauwernood door een net iets beter doelsaldo dan vijfdeklasser HRC'14. Op het eigen kunstgras zal MVV'58 duidelijk boven zichzelf moeten uitstijgen om tegen favoriet Woudrichem voor een bekerverrassing te kunnen zorgen.

SV Noordeloos-Vuren
Vuren en SV Noordeloos plaatsten zich door ongeslagen poulewinst met drie zeges allebei knap voor de eerste knock-out bekerronde. In Noordeloos kan het zaterdag een spannende bekermatch worden. De thuisclub presteert in de competitie immers ook prima via een derde plaats in de kopgroep van de vierde klasse met zelfs uitzicht op meer. Vuren heeft het één klasse hoger als voorlaatste op de ranglijst erg lastig om in de derde klasse uit de gevarenzone te komen. Wie gaat er zaterdag in Noordeloos naar de volgende bekerronde?

Dinsdag HSSC'61-Tricht
Vanwege de zaterdagse competitieverplichtingen van Tricht wordt de bekermatch tussen HSSC'61 en Tricht op dinsdagavond 19 november in Hei- en Boeicop gespeeld. Beide clubs zitten in de competitie in een dip. HSSC'61 pakte in de Utrechtse derde klasse in de laatste vijf competitiewedstrijden slechts één punt. Voor Tricht gold tijdens de afgelopen periode in de tweede klasse hetzelfde. Hoewel Tricht dus één klasse hoger voetbalt, lijkt HSSC'61 dinsdagavond in Hei- en Boeicop zeker niet kansloos om de volgende bekerronde te halen. In de poulefase won HSSC'61 drie keer, al deed Tricht het toen ook goed door eersteklasser WNC dankzij 0-1 winst in Waardenburg voor te blijven. Naar dat succesritme zijn beide clubs naarstig op zoek.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 22 uur geleden