Gelijkspel bij Tricht helpt GJS niet van laatste plaats af

Wedstrijdverslagen 600 keer gelezen

TRICHT • Dit was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een goed en scherp spelend GJS dat al in de eerste minuut op voorsprong kwam en verzuimde de score verder uit te breiden. Na de rust een herboren en fel Tricht dat verdiend op 2-1 kwam, maar in de slotminuut maakte GJS toch weer gelijk.

GJS kwam dus al in de eerste minuut op 0-1 toen Ruud Bos een goede aanval afrondde. Hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied, draaide om zijn tegenstander heen en scoorde beheerst 0-1.

GJS speelde een leuke partij voetbal en was de bovenliggende partij. Het enige wat ontbrak waren doelpunten. Dit kwam mede door het goede keeperswerk van Lukas Grizell.

Gemiste strafschop
Na de rust een heel ander spelbeeld. Tricht was nu veel feller en kreeg in de 54e minuut een strafschop na een overtreding van Sjors Hendriks op Marijn Bransen. Laatstgenoemde speler nam de strafschop zelf en schoot deze hoog over het doel.

De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker. Eerst pakte Bart van Schaften nog een schot in de korte hoek van Tim van Dijken en even later werd een doelpunt terecht wegens buitenspel afgekeurd. In de 71e minuut liet Bart van Schaften een bal los na een corner, de bal werd ingeschoten maar Bart redde de bal nog voor de lijn. Iedereen achter het doel juichte al voor een doelpunt, maar de goed leidende scheidsrechter De Fijter uit Rijswijk stond naast de paal op de achterlijn en constateerde dat de bal voor de lijn was.

Een minuut later alsnog de verdiende gelijkmaker. Arjan Hakkert mocht een vrije trap nemen, de bal kwam voor het doel en de verdediging van GJS leek de bal op te kunnen ruimen. Iedereen miste echter de bal en deze verdween achter de verbaasde Bart van Schaften die door het missen volkomen verrast werd.

Beheerst
In de 84e minuut kwam de thuisclub op voorsprong toen de bal door slecht verdedigen voor de voeten kwam van de volkomen vrijstaande Marijn Bransen die dit buitenkansje beheerst benutte en zijn gemiste strafschop een beetje goedmaakte. De thuisclub leek op weg naar een grotere voorsprong, maar twee minuten later redde Bart van Schaften uitlopend toen een speler van Tricht probeerde te scoren achter zijn standbeen langs in plaats van gewoon hard in te schieten. Het publiek schreeuwde om een strafschop, maar de scheidsrechter die er bovenop stond liet doorspelen.

In de 90e minuut werd het dan toch nog gelijk, toen Sjors Hendriks de bal strak op Ruud Bos speelde die vervolgens in het doel schoot. Diep in de extra tijd schoot Arjan Hakkert een vrije trap net naast het doel.

Op basis van de gehele wedstrijd was een gelijkspel wel terecht, maar gezien de tweede helft mocht GJS heel blij zijn met de late gelijkmaker. Door dit gelijkspel heeft GJS nu evenveel punten als Sleeuwijk, maar staat het nog laatste door een slechter doelsaldo.

Komende zaterdag staat de derby tegen Arkel op het programma. De wedstrijd in Arkel begint om 14.30 uur.