Tricht laat zege tegen GJS glippen: 2-2

Wedstrijdverslagen 823 keer gelezen

TRICHT • Tricht en GJS speelden zaterdag een duel met twee compleet verschillende helften. Bij rust stond Tricht na een zwak begin dikverdiend met 0-1 achter, maar na de pauze leek Tricht zelfs na een gemiste penalty toch nog met 2-1 te gaan winnen. Vlak voor tijd werd het echter met 2-2 nog gelijk. Beide clubs blijven daardoor in de gevarenzone van de tweede klasseF.

Voor rust speelde Tricht ronduit slap en slecht. GJS was beter en nam al na tien minuten de leiding. Routinier Ruud Boos draaide zich vrij en schoot goed raak: 0-1. Tricht presteerde offensief vrijwel niks en het enige schot van Marijn Bransen werd geblokt.

GJS was sterker en kreeg veel meer kansen maar keeper Lukas Grizell voorkwam met enkele goede reddingen een ruimere Trichtse achterstand.

Tricht-trainer Marcel van Steenis was zo ontevreden over het vertoonde spel van de thuisclub dat hij verdediger Luuk Monker al na 25 minuten verving door Twan van Toorn, die spits Ruud Bos beter moest bedwingen. Met de 0-1 ruststand kwam een falend Tricht overigens nog goed weg. Na een donderspeech tijdens de pauze herstelde Tricht zich in elk geval in de tweede helft met veel meer inzet.

Gemiste penaly
Tien minuten na de thee kreeg de thuisclub van arbiter De Fijter een penalty omdat Marijn Bransen na een pass van Arjan Hakkert werd gevloerd. De strafschop werd echter door spits Marijn Bransen jammerlijk gemist, want hij schoot de bal over het Gorkumse doel heen.

Zeven minuten later kwam Tricht toch tot 1-1 langszij. Een indraaiende voorzet van Arjan Hakkert vanaf links werd door iedereen inclusief de GJS-keeper gemist en verdween zo ongehinderd in het doel: 1-1.

Uit een pass van aanvoerder Arjan Hakkert scoorde de net ingevallen Mehdi Hoummani drie minuten later ook, maar wegens buitenspel werd deze treffer door scheidsrechter De Fijter afgekeurd.

Beslissen
Een kwartier voor tijd kwam Tricht alsnog op een 2-1 voorsprong. Uit een voorzet vanaf links kopte Marijn Bransen toen goed raak in de dichtstbijzijnde hoek: 2-1.

Met Harm van Brenk als derde verse kracht leek Tricht nadien op weg naar kostbare winst maar bij een scrimmage en een kans voor Tim van Dijken verzuimde de thuisclub de partij te beslissen. Met een redding in de doelmond voorkwam GJS dat in die laatste situatie.

Mistasten
De 89e minuut van dit kelderduel in de tweede klasse werd Tricht nu fataal. Bij een hoge voorzet tastte de Trichtse defensie inclusief keeper Grizell mis en Ruud Bos profiteerde daar bij één van de spaarzame GJS kansen na de pauze koel van: 2-2.

Voor Tricht was dat een late en flinke domper maar de hele partij overziende was het gelijkspel nu ook weer niet zo'n onrechtvaardig resultaat.

Komende week bekert Tricht eerst dinsdagavond in Hei- en Boeicop tegen derdeklasser HSSC'61 en op zaterdag volgt de belangrijke uitmatch in Papendrecht tegen het dit weekend verrassend wel winnende Drechtstreek.

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 7 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 8 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 16 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 16 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 21 uur geleden