• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. Foto: Toon Dompeling - Pro Shots - Kozakken Boys

Rick Adjei steunt Ahmad Mendes Moreira en zijn familie

Nieuws 892 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys-trainer Rick Adjei is geschrokken van de beelden uit Den Bosch waar voormalig Kozakken Boys-speler Ahmad (Achie) Mendes Moreira racistisch werd bejegend.

"Ik kijk dan naar mijn eigen situatie en naar die van een aantal van mijn spelers, maar ook bij de situatie bij onze tegenstanders. Elk team heeft een of meer donkere spelers in de selectie. In de tweede divisie hoor ik gelukkig vrijwel niets langs de lijn, maar er zijn altijd bepaalde figuren die uitlatingen zoals zondag in Den Bosch blijven doen. Met hun uitlatingen krenken zij een speler tot op het bot. Dat moet hard worden aangepakt. Ik ben overigens trots op Achie (ik zijn familie goed), over de wijze waarop hij uiteindelijk zijn voeten heeft laten spreken. Als het ons overkomt stoppen wij ermee en gaan we massaal van het veld."

Zuur
Adjei kijkt nog even kort terug naar de topper van afgelopen zaterdag tegen IJsselmeervogels. "Tot de pauze was IJsselmeervogels de betere ploeg, na rust waren de rollen omgedraaid. Dan is het toch een zuur verlies omdat wij na de pauze zo goed speelden en die gelijkmaker verdiend hadden. Jammer dat die derde goal van hen er zo knullig inging. Wij hebben bij vlagen laten zien bij de betere ploegen van deze tweede divisie te horen."

Lastig duel
Zaterdag wil Kozakken Boys laten zien dat het in eigen huis echt wel tot een goed resultaat kan komen. Adjei zal zijn ploeg weer optimaal voorbereiden. "Het maakt op dit niveau echt niet uit of je de koploper ontvangt of een ploeg die onderin staat. Elk team heeft een goed niveau. Ik voorspel tegen ASWH een voor ons heel lastig duel. Maar wij zullen tot het gaatje gaan om eindelijk weer eens de punten op De Zwaaier te houden."

De trainers Rogier Veenstra (ASWH) en Rick Adjei stonden bij hun vorige club al eens tegenover elkaar. Veenstra was toen nog trainer van Zeelandia Middelburg, terwijl Adjei Unitas onder zijn hoede had. "Rogier is een goede collega. Wij zijn beiden winnaars en nogmaals: de situatie op de ranglijst zegt mij helemaal niets. Je moet je door de stand geen zand in de ogen laten strooien. Ik heb beelden van hun wedstrijd tegen Quick Boys gezien. Zij verdienden niet te verliezen, maar je krijgt met dit spelletje niet altijd waar je recht op hebt."

Groepstraining
Adjei was zaterdag vooral tevreden over het optreden van zijn aanvoerder Jeffrey van Nuland, die na zijn blessure terug lijkt. "Ook het spel van de weer fitte Mark Veenhoven beviel mij uitstekend. Deze week sluit Mats van Huijgevoort aan bij de groepstraining. Hij zou de linksbackpositie weer kunnen invullen. Ik ben overigens heel tevreden over Nando Wormgoor, een echte teamplayer, die op elke positie waar hij wordt ingezet zich voor meer dan honderd procent geeft. Hetzelfde geldt voor Frenk Keukens. Ook zo'n speler die zich altijd wegcijfert voor het teambelang."

Het herstel van Royston Drenthe gaat na een kleine terugval naar behoren, maar hij is nog niet inzetbaar.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 6 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 15 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 15 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 19 uur geleden