• Jeffrey van Nuland.
• Jeffrey van Nuland. Foto: Wouter Dill / Pro Shots / Kozakken Boys

Kozakken Boys-captain Van Nuland: ‘Voor het thuispubliek eindelijk weer eens wat laten zien’

Nieuws 727 keer gelezen

WERKENDAM • Vreemd genoeg haalt Kozakken Boys dit seizoen de punten vooral in uitwedstrijden. "Dit verdienen onze trouwe supporters niet. Dat moet vanaf zaterdag dan maar een keer veranderen."

Jeffrey van Nuland kan het niet verklaren waarom de ploeg de punten veelal niet in eigen huis kan houden. "Wij denken daar natuurlijk intern ook over na. Zaterdag waren wij er tegen koploper IJsselmeervogels dichtbij, maar lukte het opnieuw niet."

Het weerzien met de drie naar IJsselmeervogels vertrokken spelers Ahmed El Azzouti, Sanny Monteiro en Gwaeron Stout was hartelijk. "Zij kwamen nog even onze kleedkamer in. Ik was wel verrast dat IJsselmeervogels de aanvoerdersband van Gwaeron Stout had afgenomen. Ik moest een andere speler vooraf de hand schudden bij de toss."

Jeffrey van Nuland is net terug van een hamstringblessure aan zijn rechterbeen. "Die blessuregolf maakt het voor de trainer niet gemakkelijker. Hij heeft eigenlijk nog niet over alle spelers kunnen beschikken. Al die wisselingen zijn niet goed voor een team. Zo heeft Quentin Jakoba al weken een probleem. Op de linksbackpositie moet de trainer steeds naar een oplossing zoeken. Royston Drenthe en Mark Veenhoven zijn geblesseerd, hoewel Mark gelukkig terug is. Zelf ben ik ook blij terug te zijn."

Rivaliteit
"ASWH ken ik niet goed. Wij hebben er een keer tegen geoefend. Ik proefde wel enige rivaliteit. Ik hoorde toen dat dit met het verleden heeft te maken. Het moet tussen beide ploegen hete potjes zijn geweest. Beide clubs liggen tenslotte niet ver van elkaar. Het is dus een soort derby. Ook zaterdag zal het weer niet gemakkelijk worden maar wij zijn, vind ik, wel verplicht om van ASWH te winnen."

Bij de Ambachters werkt een voormalig 'Kozak', Toby Mulder, hard aan zijn herstel. Mogelijk is hij op tijd fit om zaterdag bij zijn terugkeer op De Zwaaier minuten te maken. "Ik hoop voor Toby dat hij kan spelen. Leuk om hem weer te zien. Met hem speelde ik vroeger in de jeugd van RKC al samen. Later ook nog even bij Kozakken Boys."

Jeffrey van Nuland kan niet om de gebeurtenissen van zijn voormalig ploeggenoot Ahmad Mendes Moreira heen. "Schandalig zoals hij zondag in Den Bosch racistisch is bejegend. Zoiets is ronduit belachelijk. Excelsior heeft een goed signaal gegeven door van het veld te stappen. Als het bij ons zou gebeuren, zullen wij als team volledig achter een ploeggenoot staan."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 3 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 4 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 20 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00