Tegen HSSC’61 scoorde Warmenhoven de winnende treffer.
Tegen HSSC’61 scoorde Warmenhoven de winnende treffer. Foto: Peter Verbeek

Dylan Warmenhoven (Brederodes): ‘Titel zou mooi zijn, maar is niet noodzakelijk’

Algemeen 1.600 keer gelezen

VIANEN • In het jonge elftal van Brederodes is een belangrijke rol weggelegd voor Dylan Warmenhoven. De 23-jarige middenvelder is dynamischer dan ooit, neemt zijn team in het veld bij de hand en ontpopt zich als een échte leider.

Warmenhoven komt uit een Brederodes-nest. Al op jonge leeftijd bleek dat hij zo goed kon voetballen dat hij, via het KNVB-traject voor talenten, als C-junior overstapte naar Houten.

"Hun C1-team voetbalde in de eerste divisie. Ofschoon het niveauverschil enorm was, kon ik goed mee. Toen ik A-junior was liet David Toxopeus weten dat hij me graag bij de zondagselectie van Brederodes wilde hebben. Na twee seizoenen stapte ik over naar de zaterdagafdeling, dat net naar de tweede klasse was gepromoveerd. Daar deed ik het kennelijk zó goed dat eersteklasser FC Delta Sports '95 aan de bel trok. Ik ben er nooit een onbetwiste basisspeler geweest en omdat ik elke week wil spelen ben ik teruggekeerd naar Brederodes. Daar ben ik nu weer bezig aan mijn tweede seizoen."

Logische stap
Dylan Warmenhoven kijkt niet met spijt terug op zijn uitstapje naar Delta Sports. "Het niveau was hoger, we hadden een leuk team en de organisatie was prima. Ik ben mentaal sterker geworden van het feit dat ik beperkte speeltijd kreeg. Maar de terugkeer naar Brederodes was voor mij een logische stap."

Prutsseizoen
Maar ook daar viel hij niet met zijn neus in de boter. De groengelen kwamen kwaliteit tekort voor de tweede klasse en na een dramatisch verlopen seizoen volgde degradatie naar de derde klasse.

"Hoewel het niet leuk was, kom je alleen maar sterker terug na zo'n prutsseizoen", vindt Warmenhoven. "We hebben nu een hechte en heel gemotiveerde selectie met allemaal Viaanse jongens die elkaar door en door kennen. Ons spel is erg aanvallend en dat is veel lekkerder voetballen. Na de komst van Marcel Peters, die veel vuil werk opknapt, hoef ik me minder met verdedigende taken bezig te houden en ben ik een belangrijke schakel naar de aanvalslinie."

Dylan Warmenhoven is veel dwingender aanwezig dan voorheen. Leiding geven en coachen gaan hem makkelijker af. De rol van het nieuwe trainersduo Sander Kloos/Edgar Hougee is evenmin onbelangrijk. Op hun trainingen en coaching is weinig aan te merken en ze hebben voor rust gezorgd na een rommelig verlopen vorig seizoen.

Even rijpen
"We zijn zonder doelstelling aan dit seizoen begonnen en die is nog steeds niet geformuleerd. We willen de opwaartse spiraal vasthouden en bekijken dat van week tot week. Een kampioenschap zou mooi zijn, maar niet noodzakelijk. Ik denk dat we nog even moeten rijpen voor we weer toe zijn aan de tweede klasse. Winnen van HSSC'61 was een opsteker, ook voor mij persoonlijk. Scoren houd me niet écht bezig, maar dat ik tegen HSSC'61 mijn eerste competitietreffer maakte, en dat was ook nog eens de winnende, zorgde voor een prettig gevoel. We kijken nu uit naar de uitwedstrijd tegen SC Everstein. Dat is een duel dat ik absoluut wil winnen."

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 7 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 8 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 11 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 13 uur geleden