Brederodes zet ook FZO aan de kant

Wedstrijdverslagen 415 keer gelezen

VIANEN • Door FZO met 4-1 te verslaan consolideerde Brederodes zijn tweede plaats op de ranglijst met verve.

Al in de elfde minuut was het raak toen Mike de Groot een mooie voorzet van Bas Doeland in de touwen kopte: 1-0. Brederodes zette niet vol druk naar voren maar liet de Zeistenaren niet verder komen dan tot de rand van het zestien metergebied. Er werd echter te veel ruimte tussen de linies gelaten, waardoor FZO in de achttiende minuut na een goede aanval op gelijke hoogte kwam: 1-1.

Zonder uitgespeelde kansen te creëren hadden de bezoekers daarna een tijdje een licht veldoverwicht. Tien minuten voor rust had De Groot opnieuw succes met een kopbal, nu op aangeven van Kevin Bosch: 2-1.

Korter op elkaar
In de tweede helft voetbalden de Viaanse linies wat korter op elkaar en werden de basistaken beter uitgevoerd. De groengelen lieten bij vlagen goed combinatiespel zien, maar hadden af en toe ook moeite elkaar te vinden. Nadat een aantal goede kansen om zeep was geholpen kopte Bowan de Bruin zijn team in de tachtigste minuut naar 3-1. Twee minuten later besliste Tim van der Waal, die zelden of nooit scoort, de wedstrijd met een prachtig schot: 4-1. Even later had dezelfde speler er 5-1 van moeten maken, maar in kansrijke positie schoot hij de bal voorlangs.

"Het was geen grootse wedstrijd, maar achterin was Brederodes weer heel solide", vond assistent-trainer Edgar Hougee.