• LRC Leerdam - Papendrecht (4-0).
• LRC Leerdam - Papendrecht (4-0). Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

LRC met 4-0 te sterk voor Papendrecht

Wedstrijdverslagen 717 keer gelezen

LEERDAM • LRC behaalde zaterdag thuis tegen Papendrecht na een 2-0 ruststand een duidelijke 4-0 zege. Daardoor blijft LRC in de kopgroep samen met Sliedrecht op de derde plaats drie punten achter de twee lijstaanvoerders. Papendrecht leed de vierde nederlaag op rij en bofte dat de onderste clubs in de eerste klasse ook allemaal royaal verloren.

Tijdens de slotfase van de eerste helft nam LRC een 2-0 voorsprong. Axel van Kordelaar opende de score en Maikel van de Water benutte een penalty. Kort na de rust maakte Arwin van Soest er al 3-0 van en een kwartier voor tijd zorgde hij met zijn tweede goal voor de ruime 4-0 eindstand.

Overtuigend
LRC-trainer Rob Hilbers was blij met de overtuigende zege van zijn equipe: "Vorig seizoen was handhaving ons doel. Nu mogen we geleidelijk hogere ambities hebben zoals een plaats bij de bovenste vijf of zes. Ik ben vooral blij met de goede voetbaltechnische ontwikkeling van de ploeg. Eerst ging de wedstrijd vandaag nog op en neer maar wij maakten wel het eerste doelpunt en dat is in zulke duels vaak een sleutelmoment voor succes. Papendrecht liep een deukje op en LRC kreeg steeds meer de controle en scoorde zowel vlak voor als direct na rust weer. Toen was het eigenlijk al beslist."

Dodelijk
Papendrecht-trainer Johan Sturrus beaamde dat: "Die 3-0 zo snel na rust was voor ons dodelijk. De hoop op een snelle aansluitingstreffer vervloog toen meteen. Met het spel van vanmiddag kan ik echt geen vrede hebben. We hebben bijna geen schot op doel gelost en hebben dan ook dikverdiend verloren. Papendrecht was slordig in de spelopbouw en LRC kon daar via hun goede omschakeling van profiteren. Zo'n nederlaag hoort er natuurlijk ook bij maar vier keer op rij verliezen is echt niet lekker. Maar Papendrecht kan veel beter en hoort zeker in de eerste klasse thuis."

Zaterdag liet de debutant in de eerste klasse dat echter niet zien.

Gelijkopgaand
Bijna driehonderd toeschouwers zagen in Leerdam een gelijkopgaand begin. Papendrecht kreeg de eerste corners maar LRC na een kwartier de eerste kans. Na voorbereidend werk van Ferry Meijdam en Axel van Kordelaar week topscorer Arwin van Soest bij het omspelen van keeper Roy Rijntjes echter te ver uit om te kunnen afronden. Ook de voorzet van Ferry Meijdam na een doorbraak over links was te hard en te scherp om afgewerkt te kunnen worden.

De eenzame Papendrecht-spits Jay Luciano kreeg na gave voorzetten van Sven van der Net en Koen Lighaam twee serieuze kopmogelijkheden, maar hij is geen kopspecialist en mikte de bal beide keren over het Leerdamse doel heen.

Bijna na een half uur maakte LRC ogenschijnlijk toch het eerste doelpunt van de middag want de lage vrije trap van Maikel van de Water verdween vanaf links zomaar vrijwel ongehinderd in de verste hoek van het doel. Wegens buitenspel van Ferry Meijdam werd de treffer door de rustig leidende arbiter Maurick van Dijk uit Etten-Leur echter meteen afgekeurd.

In de 38e minuut nam LRC evenwel alsnog met 1-0 de leiding. Ferry Meijdam lanceerde vanaf links de jonge Axel van Kordelaar, die keurig de keeper voorbij ging en koel afrondde: 1-0

Penalty
Vier minuten later kreeg LRC een terechte penalty. Papendrecht-speler Michael van Rooijen vloerde de na een pass van Ricardo Papilaja aan de zijkant doorkomende Arwin van Soest te lichtvaardig en Maikel van de Water benutte de strafschop: 2-0.

Bij een doorbraak van Arwin van Soest en Bart Barendregt kwam de thuisclub zelfs nog voor de pauze dichtbij een derde doelpunt. De rust kwam voor het dolende Papendrecht dus als geroepen.

Met Cees Baars als verse rechtsback begon Papendrecht nog hoopvol aan de bij kunstlicht gespeelde tweede helft, maar al zes minuten na de thee sloeg LRC die illusies van de gasten de bodem in. Uit een voorzet van de over links doorbrekende Ferry Meijdam rondde Arwin van Soest in het centrum goed af: 3-0.

In feite was dit voor Papendrecht al de nekslag. Jay Luciano brak nog één keer door maar hij werd dubieus net te veel gehinderd en mikte over. Bij een dieptepass van Sven van der Net bracht LRC-keeper Mark van Ingen uitlopend redding.

Slotwoord
Invaller Angelo Puriël miste bij LRC al kort na zijn entree nog een kans in trouwens buitenspelpositie uit een goede voorzet van Bart Barendregt, maar in de 76e minuut had LRC met 4-0 toch het slotwoord in de overigens al lang besliste partij. Weer gaf de op rechts voor de bezoekers bijna ongrijpbare Bart Barendregt uit een pass van Ricardo Papilaja een goede voorzet en opnieuw bleek Arwin van Soest met 4-0 trefzeker. Al zijn negende competitiegoal.

De enige kans voor Papendrecht op de eretreffer kreeg Koen Lighaam, maar LRC-keeper Mark van Ingen redde met zijn voet. Scheidsrechter Maurick van Dijk gaf beide ploegen in dit sportieve duel twee gele kaarten.