Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Hardinxveld steviger op derde plak na winst op SV Lopik

Wedstrijdverslagen 616 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld heeft de positie op de ranglijst verstevigd door een 1-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen SV Lopik. Door dit resultaat vergrootte Hardinxveld als nummer drie de voorsprong op de directe concurrent in de subtop tot vijf punten.

Beide ploegen speelden verzorgd voetbal en hielden elkaar lange tijd in evenwicht zonder al te veel uitgespeelde kansen. Dat de scorende ploeg ook de winnaar zou worden viel halverwege de goede kant op voor Hardinxveld, met een rake kopbal van Lex de Gier halverwege de tweede helft.

Eerste ontmoeting
Hardinxveld en SV Lopik hadden elkaar nooit eerder ontmoet en troffen elkaar deze competitie als nummers drie en vier van de ranglijst. Aan de eigen Sluisweg nam Hardinxveld het initiatief en kreeg in het eerste kwartier ook de beste mogelijkheden. Uit een voorzet van Adi Jogic liftte Richard Zwakhals bij de eerste paal de bal over de kruising.

Een kopbal van Aron van Andel schampte voorlangs het doel en een schot van Adi Jogic pareerde Lopikdoelman Twan Schimmel. De Hardinxveld defensie hield de beweeglijke Lopik aanvallers Melvin Lamens en Abdel Tufi goed in bedwang en zo bleef het tot de pauze doelpuntloos.

Ban gebroken
Met verdediger Christian Verschoor als vervanger voor Pieter Kroon schoof Aron van Andel in het tweede deel door naar het middenveld. Lopik schoof na rust verder op en probeerde Hardinxveld op de eigen helft terug te dringen. Met de komst van Vincent van Lopik op het middenveld nam Richard Zwakhals de spitspositie over van Adi Jogic.

Het bleef een gelijkopgaande strijd om de score open te breken. Hardinxveld slaagde daarin toen Richard Zwakhals Lex de Gier op weg naar het doel bediende en zijn kopbal de 1-0 opleverde.

Een minuut later had diezelfde Lex de Gier de wedstrijd min of meer kunnen beslissen uit een diepe bal richting het doel, maar zijn afrondende schot tikte de Lopikdoelman knap over de lat.

Spannende slotfase
Dat leverde nog een spannende slotfase op waarin Lopik aandrong. Met een onnavolgbare redding uit een scrimmage voor het doel hield Hardinxveld de voorsprong vast. Maar de organisatie bij Hardinxveld stond verder goed en zo leverde dat een belangrijke 1-0 overwinning op bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Collé.

Hardinxveld blijft door dit resultaat derde op de ranglijst op respectievelijk drie en vijf punten achter de ook winnende koplopers Alblasserdam en SVW. Streefkerk klom door winst over Lopik heen, dat nu een vijfde plaats bezet.
 


Komende zaterdag 30 november staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd bij sv Meerkerk op het programma.

(verslag: vv Hardinxveld)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 7 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 7 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 11 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 13 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00