• SV Lopik - SVW (1-4).
• SV Lopik - SVW (1-4). Foto: Ronald Tukker

SVW neemt ook horde SV Lopik soeverein

Wedstrijdverslagen 544 keer gelezen

LOPIK • Na een lastig eerste halfuur had SVW weinig moeite met SV Lopik. Twee doelpunten van Gino Dix zetten de streepjes al op het goede spoor en na rust liep SVW soeverein uit naar een sterke 1-4 zege. Enige minpunten van de middag waren een directe rode kaart voor Adem Kahraman en de 'harde kern' van Lopik die veel (zwaar) knalvuurwerk rond het veld afstaken, waardoor de wedstrijd bijna gestaakt werd.

In de 8e minuut was de eerste kans voor de thuisclub te noteren, toen een vrije trap van richting werd veranderd en op de lat boven SVW-doelman Angelo Perini plofte. In de 20e minuut een knappe actie van Ahmed Kelifa, die Gino Dix bediende. De spits schoot de bal naast.

Zeven minuten later was het wel raak voor diezelfde Dix. In de verre hoek schoot de spits onberispelijk raak, 0-1.

In de 31e minuut had Ardy de With de gelijkmaker op zijn hoofd, maar van dichtbij kopte de Lopik-speler de bal net naast. SVW kwam met de schrik vrij en een paar minuten later lag de bal alweer in de overzijde in het doel. Het was wederom Gino Dix die raak schoot, 0-2.

Heer en meester
Na rust was SVW, op een korte fase na, heer en meester. De streepjes hadden grip op het middenveld en wisten de spitsen keer op keer goed te bereiken. In de 54e minuut slalomde Ahmed Kelifa door de Lopikse defensie en om de doelman heen en rondde keurig af, 0-3.

Nadat Adem Kahraman met direct rood van het veld moest, na een pittige overtreding op het middenveld, kreeg Lopik na een klein uur een strafschop te nemen na een vermeende handsbal. Abdel Tufi schoot raak, 1-3.

Echt spannend werd het niet meer. Ahmed Kelifa kreeg nog doelkansen en in de 78e minuut scoorde Gino Dix zelfs nog de 1-4, zijn derde doelpunt van de middag.

SVW blijft via deze zege koploper in 3e klasse C en speelt aanstaande zaterdag een thuisduel. De aftrap bij SVW - FC Perkouw is om 15.00 uur.

(verslag en foto's: Ronald Tukker, SVW)

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 6 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 14 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden