Derde 2-2 gelijkspel op een rij voor GJS

Wedstrijdverslagen 458 keer gelezen

DALEM • Voor de derde achtereenvolgende week speelde GJS met 2-2 gelijk. Voorafgaand aan de wedstrijd bestond toch de hoop op meer, maar het gelijkspel tegen Heukelum was op zich over de hele wedstrijd gerekend wel terecht.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig. Beide ploegen tastten wat af, waarbij GJS het iets betere veldspel vertoonde. Na een kwartier nam Heukelum volkomen onverwacht de leiding. Sereno Latuhihin probeerde een diepe bal achter te laten lopen, maar een speler van Heukelum ging bij de doellijn het duel aan en zette de bal goed voor waar Tim Schwebke klaar stond om de 0-1 binnen te koppen.

GJS ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Youri Bos schoot in handen van keeper Yourik van 't Pad, Ben Vissers schoot hard voorlangs en Sjors Hendriks schoot een vrije trap in het muurtje.

In de 32e minuut kon een verdediger van Heukelum op het laatste moment Nordin el Hassani van scoren afhouden, maar uit de daaropvolgende corner van Joost Haggenburg kopte Sjors Hendriks keurig de 1-1 binnen.

Toch kwamen de bezoekers nog voor de rust op een 1-2 voorsprong. Een cornerbal werd laag naar de buiten het strafschopgebied volledig vrijstaande Sil van Putten geschoten. Deze knalde hard op doel en via Semtih Kaplan verdween de bal achter Bart van Schaften in het net.

Strafschop
Na de rust werd het spel er niet beter op. De eerste kans was na acht minuten voor de bezoekers, maar de bal verdween naast het doel. In de 68e minuut ging Youri Bos net binnen het strafschopgebied onderuit en de bal ging op de stip. Net als vorige week in Arkel schoot Youri de bal onberispelijk binnen, 2-2.

GJS ging op jacht naar de winnende treffer, maar moest oppassen voor gevaarlijke uitvallen van Heukelum, dat volledig op de counter speelde. Er kwamen kansen voor GJS, maar de bal wilde er niet in. Het bleef 2-2 en hierdoor blijft Heukelum drie punten voor staan op GJS. De twee teams onder GJS verloren beide, waardoor GJS wel één punt is uitgelopen.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Roda Boys/Bommelerwaard in Aalst op het programma. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.