Persoonlijke fouten voorkomen stunt van Kerkwijk tegen koploper

Wedstrijdverslagen 703 keer gelezen

KERKWIJK • Kerkwijk wist zaterdag in eigen huis drie keer te scoren tegen Asperen. Toch was dat niet voldoende voor een resultaat; de koploper keerde met een 3-5 overwinning huiswaarts.

Kerkwijk was door een doelpunt van Nick van Eck op voorsprong gekomen, waarna Asperen nog in de eerste helft de gelijkmaker had aangetekend.

De tweede helft werd een waar doelpuntenspektakel; door een eigen doelpunt greep Kerkwijk de voorsprong, maar het zag de bezoekers vrij kort daarna weer langszij komen. Op het uur zorgde Michel van den Hanenberg ervoor dat Kerkwijk voor de derde keer op voorsprong kwam en die 3-2 stand bleef tot de laatste tien minuten gehandhaafd. Daarin stelde de lijstaanvoerder van de vierde klasse alsnog orde op zaken met de 3-3, 3-4 en de 3-5.

Zuur
Een hard gelag voor de ploeg van trainer Nabil Bouchlal, die dicht bij een stunt was: "Dit is heel zuur, maar we hebben gewoon teveel persoonlijke fouten gemaakt. Ik heb de verdediging dit seizoen vaak geroemd, maar vandaag zijn er teveel fouten gemaakt. Daar verlies je de wedstrijd door. Da's zonde, zuur, teleurstellend, maar over de hele wedstrijd gezien moeten we ook trots zijn op wat wij tegen de koploper op de mat hebben gelegd. Dat moet veel vertrouwen geven. Na afloop was iedereen superteleurgesteld, het kwam heel hard aan, maar we hebben laten zien dat we met de absolute top mee kunnen. Nu moet het gevoel gaan heersen dat we het volgende week tegen Noordeloos gaan rechtzetten."