• Unitas - ACW (1-2). Foto: Theo Bos
update

Unitas raakt koppositie kwijt door eerste nederlaag

Wedstrijdverslagen 1.157 keer gelezen

GORINCHEM • Unitas is de koppositie in de hoofdklasse B zondag kwijtgeraakt. Van laagvlieger ACW werd met 1-2 verloren.

Op Molenvliet kwam Unitas halverwege de eerste helft met 0-1 achter en daar viel vanwege het spelbeeld weinig op aan te merken.

In de 89e minuut leek Stefan van Hulst de thuisploeg toch nog een punt te bezorgen, maar Idar Kramer dacht daar anders over (1-2).

Halsteren is de nieuwe koploper, Baronie en Unitas delen de tweede plaats

Verschil niet te zien
Gezien de ranglijst, aan het begin van deze wedstrijd, zou Unitas deze wedstrijd winnend moeten kunnen afsluiten. Maar dat is "scorebordjournalistiek", zou Co Adriaanse zeggen. En zo is het ook, want wie de wedstrijd gezien heeft: het verschil op de ranglijst was niet te zien. Unitas had weliswaar het meeste de bal, maar in de counter was AWC een paar keer echt gevaarlijk.

Al in de 9e minuut kreeg AWC de kans om de score te openen, maar de bal ging naast het doel. In de 21e minuut kreeg Unitas de kans toen de keeper van AWC de bal loste, maar Jay-Jay Meierdres kon de bal niet in het doel krijgen.

In de 25e minuut was het raak aan de andere kant uit een zogenaamde standaardsituatie. Een corner van AWC werd doorgekopt en van dichtbij binnen gewerkt door Daan de Bruijn, de nr. 9 van de bezoekers.

Moeilijk met zichzelf
Unitas ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de roodbroeken hadden het heel moeilijk met zichzelf. De passes waren onnauwkeurig en de vele corners die er kwamen waren zelden gevaarlijk.

In de 27e minuut en in de 43e minuut werd er geschoten door resp. Akin Arslan en Kevin Cornet, maar beide keren was er geen succes.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De wil was er wel bij Unitas, maar het wilde maar niet lukken. In de 62e had de score nog op kunnen lopen toen AWC gevaarlijk counterde, maar gelukkig voor de roodbroeken kon doelman Ruud Verberk redding brengen.

Van korte duur
Twee verse aanvallers, Fabian van Horssen en Ansu Camara, kwamen Wesley Swets en Medhanie Habtemariam aflossen, maar ondanks wederom vele corners, wilde de gelijkmaker maar niet vallen. Tot de 89e minuut. Stefan van Hulst kopte nu een van richting veranderde corner van dichtbij binnen en toen stond het toch ineens 1-1.

Deze gelijke stand was er een van korte duur, want nog geen minuut later kreeg Unitas de 1-2 binnen uit alweer een standaardsituatie. De vrije trap van de linker(Unitas)zijde werd bij de eerste paal in getikt door Idar Kramer en zo werd Unitas op de eerste seizoensnederlaag getrakteerd.

Volgende week moet Unitas weer tegen een laagvlieger, EHC, maar zoals vandaag te zien was is dat geen garantie voor de winst.

(verslag: GVV Unitas)