• Schrader heeft het prima naar zijn zin bij 'zijn' FC Perkouw.
• Schrader heeft het prima naar zijn zin bij 'zijn' FC Perkouw. Foto: wijntjesfotografie

Christian Schrader bij FC Perkouw op zoek naar de juiste balans

Algemeen 831 keer gelezen

BERKENWOUDE • FC Perkouw-spits Christian Schrader is op schot voor dorpsclub FC Perkouw. De Perkouwenaar nam tot nu toe het leeuwendeel van de doelpuntenproductie van de zaterdagderdeklasser voor zijn rekening.

Scoren doet Christian Schrader altijd en overal. Vorig seizoen maakte de 22-jarige goaltjesdief furore bij DCV, waar hij om de prijzen speelde. Voor voetbalkenners was het dan ook vreemd dat Schrader overstapte naar FC Perkouw, dat een klasse lager speelt en door een uittocht van basisspelers aan een moeilijk seizoen bezig is. Het elftal van de het trainersduo Goossens/ Schaap staat stijf onderaan.

"Ik ben veranderd van baan – ik werkte ruim vijf jaar bij het Bergambachtse eetcafé 't Centrum in de bediening en bezorg nu vlees bij groothandels, slagerijen en eetgelegenheden – en wilde eerst wennen aan mijn veranderde levensritme," vertelt de Perkouwenaar, die op een steenworp afstand van sportpark Over de Wetering woont.

"Ik ben nu 's avonds en in het weekeinde vrij. In de horeca was daar geen sprake van. Het was altijd schipperen met de tijd. Nu wil ik me meer focussen op alles rondom het voetbal heen. Ik geef training aan de voetbaljeugd van FC Perkouw en draai af en toe een bardienst."

Snel
De droom om het hoogst haalbare in de voetballerij te halen, heeft Christian Schrader voor even geparkeerd. Als tiener nam hij deel aan talentendagen van Ajax en Sparta, maar zat nooit bij de eindselectie.

"In de jeugd speelde ik voor FC Perkouw, maar ook voor Spirit en Stolwijk, als er voor mijn lichting te weinig spelers voor een elftal waren", vervolgt Schrader. "Op mijn zestiende haalde de toenmalige Perkouw-trainer Harm Spijker mij met Harold Vrolijk en Marien Plug, die ook nog junior waren, bij de smalle A-selectie. Naarmate het seizoen vorderde kreeg ik steeds meer speeltijd. Het jaar erop misten we maar net promotie. Spirit had belangstelling en ik hapte toe. Helaas raakte ik in mijn tweede Ouderkerkse seizoen, waarin Spirit degradeerde, ernstig geblesseerd en ben ik weer teruggegaan naar Perkouw om de draad weer op te pakken. Ik wilde daarna nog een keer proberen op een hoger niveau te laten zien wat ik kan. Mijn kwaliteiten liggen in spelsituaties, waarin ik de diepte ingestuurd word. Vooral op de eerste meters ben ik snel."

Ambitie
Hij koos voor DCV, dat net uit de eerste klasse was gedegradeerd. "Ik kwam in de spits te staan met de ervaren Carlo de Reuver. Ik scoorde acht keer en gaf diverse assists. De laatste wedstrijden moest ik voorbij laten gaan vanwege een lang van tevoren geboekte vakantie naar Amerika met mijn ouders. Ik besloot weer louter voor mijn plezier te gaan voetballen en dat kan uitstekend bij FC Perkouw. Als we verliezen baal ik wel even, maar daarna is dat over. De ambitie om hogerop te gaan heb ik nog steeds, maar eerst wil ik de balans in mijn leven terug."

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden