Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Inhaalrace van LRC tegen Heerjansdam stokt bij 3-3

Wedstrijdverslagen 1.181 keer gelezen

LEERDAM – LRC werkte zaterdag thuis tegen Heerjansdam tweemaal een achterstand van twee goals verschil weg. Meer dan een 3-3 gelijkspel leverde de Leerdamse inhaalrace echter niet op.

Bijna 250 toeschouwers behoefden zich in Leerdam bij kunstlicht zeker niet te vervelen. Enerverend was het duel tussen LRC en Heerjansdam alleszins maar hoogstaand was het voetbal bepaald niet. Beide clubs etaleerden te veel tekortkomingen om op een zege recht te kunnen doen gelden. Daarom was de 3-3 remise ook wel een billijke uitslag.

Dubbel gevoel
'LRC-trainer Rob Hilbers had er wel zo zijn gedachten bij: "Dit resultaat geeft me een dubbel gevoel. Met drie tegengoals na vooral dode spelmomenten kan ik natuurlijk niet blij zijn. Aan de andere kant is LRC door een betere tweede helft met meer schwung en veel kansen nog goed teruggekomen van een ruime achterstand. Maar met een gelijkspel doen we onszelf eigenlijk wat tekort. Ik had de ploeg vooraf nog gewaarschuwd zich tegen Heerjansdam niet bij voorbaat rijk te rekenen."

Die waarschuwing had LRC zich blijkbaar niet erg ter harte genomen. Uit twee dode spelmomenten stond de thuisclub al na een half uur op een 0-2 achterstand. De opgerukte Heerjansdam-verdediger John van Vugt scoorde twee keer. Eerst na een kwartier na een vrije trap van Nedely Fortes. De aarzelende Leerdamse defensie greep niet in en Ronald Ouwens werkte de bal door naar John van Vugt, die koel afrondde: 0-1. John van Vugt maakte na bijna een half uur ook het tweede doelpunt van de gasten. Eerst kon LRC-keeper Mark van Ingen bij een vlotte Heerjansdam-aanval via Luc Delmee en Nedely Fortes nog ternauwernood een treffer ten koste van een hoekschop voorkomen. Uit die corner redde de paal LRC eerst nog maar John van Vugt benutte de rebound: 0-2. LRC protesteerde fel voor een handsbal van Heerjansdam maar scheidsrechter Eddy van Yren uit Zwijndrecht had dit niet geconstateerd en keurde het doelpunt dus goed.

Inhaalrace
Na de eerste gele kaart van de middag voor LRC'er Ricardo Papilaja kon de thuisclub nu aan een inhaalrace beginnen. LRC-aanvoerder Rogier Gerritsen mikte uit een voorzet van Bart Barendregt echter te zacht en ook niet zuiver genoeg. Een mooie tegenstoot van een toen beter voetballend Heerjansdam via Luc Delmee in het centrum strandde op de uitlopende keeper Mark van Ingen die de te ver vooruit gekopte bal kon pareren. Na een mooie doorbraak over links bood Angelo Puriël in het centrum een opgelegde kans aan LRC-topscorer Arwin van Soest, doch diens schot werd door keeper Sander Schreuder keurig gekeerd. Na de daarop volgende corner was het toch raak want op aangeven van Axel van Kordelaar tikte Arwin van Soest nu wel zijn tiende competitiegoal binnen: 1-2. Door een te hoge knal van Ricardo Papilaja en een danig gemiste kopkans van Bart Barendregt kwam LRC zo kort voor de rust net niet aan de gelijkmaker toe.

Offensief
Na de thee begon LRC furieus met een offensief. Maikel van de Water mikte twee keer echter onzuiver en een overtreding tegen Rogier Gerritsen bleef onbestraft. Defensief bleek LRC echter erg kwetsbaar. Ronald Ouwens was voor Heerjansdam al een keer gevaarlijk geweest toen hij in de 57e minuut zich weer vrij kon draaien. Vanaf de rand van het 16 meter gebied schoot Ronald Ouwens vervolgens laag de 1-3 in de korte hoek. De ervaren Heerjansdam-captain Paul Scheurwater met een lang ASWH-verleden liep na een stevige charge op Bart Barendregt de eerste gele kaart bij de bezoekers op. Met een dubbele offensieve wissel (Serdar Akkanat en Ferry Meijdam als verse krachten) probeerde LRC-trainer Rob Hilbers halfweg de tweede helft voor nieuwe impulsen te zorgen. Dat lukte al binnen twee minuten.

Twee LRC-goals
Uit een pass van Maikel van de Water schoot Axel van Kordelaar al snel na de entree van de twee invallers fraai de 2-3 in de hoek. Heerjansdam trok zich veel te ver terug en wankelde prompt. Reeds vier minuten na de 2-3 werd het dan ook al gelijk. Maikel van de Water schoot vanaf 25 meter prachtig de 3-3 gelijkmaker in de hoek van het doel. LRC had toen nog ruim een kwartier om te winnen, maar Bart Barendregt zag zijn schot van richting veranderd en een overtreding van Heerjansdam-keeper Sander Schreuder bleef onbestraft. Wel bofte LRC dat een rappe counter van Heerjansdam vanwege dubieus buitenspel ook werd teruggefloten. Met diverse corners probeerde LRC in de slotfase nog te winnen doch de invallers Serdar Akkanat en Ferry Meijdam (vanwege eerdere ziekte niet in de basis) scoorden niet. Na een gele kaart voor Heerjansdam-speler Ronald Ouwens kwam Yassine el Hanoudi er in de vierde en laatste minuut van de extra tijd voor LRC nog dichtbij, maar na de gave pass van Maikel van de Water mikte hij net naast. Zo bleef het 3-3 en moest LRC vooral boeten voor de zwakke eerste helft. Voor de absolute top is LRC ook beslist te licht. Dat beseft iedereen in Leerdam terdege en trainer Rob Hilbers natuurlijk ook: "Met een vierde plaats doen we het voor LRC-begrippen behoorlijk goed. Hopelijk kunnen we komende zaterdag in Zaltbommel weer eens winnen, al is Nivo Sparta de laatste weken wel aan een hele goede serie resultaten bezig."

Anton van der Giessen

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 9 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33