• Roda Boys - GJS (0-4).
• Roda Boys - GJS (0-4). Foto: Gerald van Zanten

GJS overtuigt met 0-4 zege op Roda Boys

Wedstrijdverslagen 1.306 keer gelezen

AALST • GJS speelde in Aalst met overtuiging en profiteerde van de trainerswissel bij Roda Boys Bommelerwaard (0-4).

Daar waar Roda Boys zoekende was naar vaste spelpatronen, wist de ploeg van Marco Verbeek elkaar goed te vinden. Het team speelde met de nodige druk naar voren en had het betere van het spel. Roda Boys zette daar wat speldenprikjes tegenover.

Beide ploegen wisten overigens in de eerste helft weinig echter doelkansen te creëren. Het enige hoogtepunt was een vrije schop van Joost Haggenburg die over leek te gaan, maar pardoes op de kruising spatte. Ruststand 0-0.

Vermeend buitenspel
Na de rust deed GJS er nog een schepje bovenop en daar wist Roda Boys niet mee om te gaan. Echte doelkansen leverde de druk van GJS aanvankelijk ook nog niet op. Het duurde tot de 56e minuut voordat GJS het eerste keer het net wist te vinden. Vanuit een vrije schop wist Sjors Hendriks de bal te verlengen en was vervolgens Nordin el Hassani attent om de bal tegen het net aan te werken, 0-1.

De assistent scheidsrechter van Roda Boys trachtte scheidsrechter De Wild nog om te praten in verband met vermeend buitenspel, maar de arbiter gaf aan zelf te hebben geconstateerd dat het vlagsignaal onterecht was.

Strafschop
In de 70e minuut werd de veel opkomende Julien Dorrepaal (volgens de scheidsrechter) binnen het 16-metergebied gelanceerd, wat GJS een strafschop opleverde. Dit tot het nodige ongenoegen van het Aalster-publiek. Even leek het er op dat scheidsrechter De Wild het duel wilde staken, maar na wat heen en weer gepraat en het feit dat de betreffende supporter het veld had geruimd, mocht Youri Bos voor de derde opeenvolgende week aanleggen. Zijn eerste inzet werd gestopt. De Wild had echter geconstateerd dat doelman Van den Elzen de lijn te vroeg had verlaten, waardoor de stafschop moest worden overgenomen. In tweede instantie scoorde Youri wel, 0-2.

In de fout
Daarna kreeg GJS kans op kans om de wedstrijd op slot te gooien. Onzelfzuchtigheid en de lat stonden goal in de weg. Roda Boys wist vanuit een corner nog de lat te vinden en trof daarnaast keeper Bart van Schaften twee keer op weg naar een doelpunt.

In de 89e minuut ging keeper Van den Elzen bij een corner vreselijk de fout in. Hij liet een makkelijk ogende bal los en viel pardoes voor de voeten van Nordin die met dat buitenkansje wel raad wist, 0-3. In de 90e was het opnieuw Nordin die er op rechts vandoor ging en met een knal via de binnenkant van de paal doel trof, 0-4. GJS leverde vanmiddag een echte teamprestatie en heeft de weg naar de middenmoot ingezet.

Aankomende week komt vv Altena op bezoek, een voor GJS altijd lastige tegenstander. De aftrap is om 15.00 uur. Aansluitend vindt de jaarlijkse draaidag plaats.