• GJS - Altena (1-2).
• GJS - Altena (1-2). Foto: Rinus van Noorloos

GJS verzuimt wedstrijd in het slot te gooien en krijgt deksel van Altena op de neus

Wedstrijdverslagen 636 keer gelezen

In een door storm en regen beïnvloede wedstrijd leed GJS een zure en onverdiende nederlaag tegen Altena. In de eerste helft was GJS de betere ploeg en kwam verdiend op 1-0, maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Ook direct na rust kreeg GJS twee goede kansen, maar zowel door goed keeperswerk van Rob de Groot als door zwak inschieten bij een vrije kans bleef het 1-0 en trokken de gasten de overwinning uiteindelijk over de streep

Zoals in de inleiding al staat was goed voetbal door de weersomstandigheden niet echt mogelijk. GJS was met de sterke wind in de rug in de eerste helft wel de betere ploeg en al in de negende minuut verdween een goed genomen vrije trap van Joost Haggenburg via de vingertoppen van keeper Rob de Groot tegen de kruising.

Tien minuten later werd het dan toch 1-0 toen Nordin el Hassani een diepte bal op rechts onder controle kreeg en direct met de binnenkant van zijn voet met een mooie lob in de verre hoek scoorde. Vlak voor rust schoot Ben Vissers vanuit de draai net naast de verkeerde kant van de paal. Rust dus 1-0.

Na rust
Direct na rust verdween een vrije trap van Altena net naast het doel. Daarna twee mooie kansen van GJS. Nordin el Hassani soleerde op rechts en schoot de bal gevaarlijk voor, maar deze ging net over de keeper heen en werd opnieuw voorgezet, maar keeper Rob de Groot pakte de vervolgens ingeschoten bal goed. Tien minuten later schoof Nordin el Hassani de bal goed voor het doel naar de vrijstaande Ben Vissers, maar deze schoot met de binnenkant te zacht op doel, zodat deze een prooi werd voor keeper Rob de Groot.

Gelijkmaker
Hierna ging Altena op jacht naar de gelijkmaker, maar vooralsnog hield de verdediging van GJS stand, mede door goed keeperswerk van Bart van Schaften. In de 68e minuut kwam dan toch de gelijkmaker. Uit een corner van Patrick Zwart kopte Alexander Mcdermott binnen (1-1).

Beide ploegen wilden meer en kregen ook kansjes. De bank van Altena roerde zich geducht en bij een handsbal binnen het strafschopgebied van GJS werd om een penalty gegild. De trainer riep hard naar de jeugdige scheidsrechter Mike Klaare uit Tiel dat hij een slappeling was. De scheidsrechter stond er bovenop en liet doorspelen en trok zich ook niets aan van het geroep van de trainer. In de eerste helft had hij ook een overtreding binnen het strafschopgebied van Altena weggewuifd. Ook toen stond hij er op een paar meter vandaan.

Scrimmage
De wedstrijd leek naar 1-1 te gaan, maar in de 88e minuut werd het dan toch 1-2 via Nick Linnenbank die de bal hoog in het dak van het doel schoot. Keeper Bart van Schaften had in een scrimmage een paar keer goed gered, maar uiteindelijk werd de bal dan toch binnen geschoten. In de extra tijd werd niet meer gescoord, zodat de eindstand 1-2 was.

In de winterstop staat eerst het zaalvoetbal op het programma en de competitie wordt weer hervat op zaterdag 25 januari 2020 met een uitwedstrijd tegen Wilhelmina'26.