Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Well toont veerkracht en wint voor het eerst sinds 18 mei

Wedstrijdverslagen 1.025 keer gelezen

WELL – Voor Well werd het zaterdag een wedstrijd om niet snel te vergeten. Voor het eerst sinds bijna zeven maanden mocht er weer een overwinning worden gevierd. Een zwaarbevochten 4-3 tegen Unitas was genoeg om de drie punten op sportpark De Hoef te houden.

Well schoot sterk uit de startblokken en kwam binnen zes minuten op 1-0 dankzij Guus-Jan Wintjes. Daarna liet de ploeg van trainer André van Vugt het echter op zijn beloop. Unitas kreeg de overhand en boog de 1-0 achterstand om naar een 1-3 voorsprong. Het zou in de tweede helft een loodzware taak worden voor hekkensluiter Well om nog een resultaat over te houden aan de laatste competitiewedstrijd van 2019. Laat staan een overwinning.

Beide ploegen waren koud vijf minuten aan de tweede helft begonnen, toen Stefan Wilmink namens de thuisploeg de aansluitingstreffer aantekende. Dat bracht het geloof terug bij Well. Een kwartier voor tijd zette Thomas Lobregt zijn ploeg op gelijke hoogte, maar daar bleef het niet bij. Danny Keijnemans - die aanvankelijk gestopt was bij het eerste elftal, maar zaterdag wel meedeed – wilde een voorzet geven. Die bal werd echter door een speler van Unitas van richting veranderd en viel ineens binnen. De winnende goal en de eerste overwinning sinds de 4-2 zege in eigen huis op RKVSC op 18 mei, waren daarmee een feit.

Van Vugt was vooral blij met de veerkracht die zijn ploeg na rust toonde: "De afgelopen weken zaten we al in de buurt van een resultaat, maar daar moet je wel geloof in hebben. Dat hadden we vandaag in de tweede helft. En dan zit het op het eind ineens een keer mee. We kunnen de rug rechten en het negatieve ombuigen naar het positieve, dat zie je aan de manier waarop we terugkomen. Ik ben uitermate blij voor de club en voor de spelers."

Voor wat betreft de rol van Keijnemans is Van Vugt duidelijk: "Als het aan mij ligt is hij altijd de nummer één als er, zoals nu, blessuregevallen zijn. Maar het moet wel vanuit die jongen zelf komen. We kunnen geen spelers dwingen. Hij heeft duidelijk aangegeven lager te willen voetballen, maar als het nodig is kunnen we een beroep op hem doen. Hij bindt zo twee, drie spelers aan zich, dat is echt een kwaliteit. En dan zie je dat hij toch erg belangrijk kan zijn voor Well 1."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden