SteDoCo niet verder dan gelijkspel

Wedstrijdverslagen 511 keer gelezen

HOORNAAR • De stevige wind en af en toe een flinke regenbui maakten het voetballen aan de Groeneweg bijna onmogelijk. Na een redelijke eerste helft en een kleine opleving kort na rust, was er weinig reden tot juichen bij zowel SteDoCo als DOVO. Om iets ruimer in het jasje te zitten moesten beide ploegen eigenlijk winnen, maar uiteindelijk had iedereen vrede met de 1-1 eindstand.

SteDoCo had, net als voorgaande wedstrijden, weer een vlotte voorsprong te pakken. Vincent Verheul pikte de bal op en kreeg het speeltuig via Joran Schroder en Benjamin van Wanroij weer pico bello terug in de voeten. In de zevende minuut schoot de rappe nummer 11 de 1-0 op het scorebord. Met de slimme Kevin Schmidt, die zich vaak terug liet vallen, namen de Veenendalers het heft meer en meer in handen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat halverwege de eerste helft de ploegen weer in evenwicht waren. Aanvoerder Roy Bakkenes rondde bijzonder fraai af; 1-1.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Schröder nog een mooie kopkans, maar de vaak trefzekere Hardinxvelder raakte de bal net niet goed genoeg. Na de warme thee was de openingsfase van de tweede helft nog aardig om te zien, maar daarna was het gedaan en snakte de kou kleumende supporters op de kille tribune al vroeg naar het einde.

Compliment
"We hebben na rust geprobeerd iets te forceren, maar lange ballen hadden met deze wind geen zin. Al met al een terechte uitslag", vond Joran Schröder, bibberend van de kou, direct na afloop. "Aanstaande dinsdag nog een mooi potje in Spakenburg en dan lekker even vakantie."

Trainer Frans Adelaar hoorde zijn pupil aan. "Ik wil mijn team een compliment geven, want we hebben als een ploeg gespeeld. De verdediging stond, in tegenstelling tot afgelopen weken, prima."

• SteDoCo - DOVO (1-1).