• Ronald Klinkenberg
• Ronald Klinkenberg Foto: John Wijntjes

Trainer Klinkenberg treedt toe tot nieuw bestuur DCV

Nieuws Trainerscarrousel 877 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een bestuur met een hoofdtrainer aan tafel. De nieuwe roergangers van DCV gaan enthousiast aan de slag met een voetbalvisie en de verdeling van de taken.

DCV heeft een nieuw bestuur. De leden van de tweedeklasser uit Krimpens aan den IJssel stemden tijdens de algemene vergadering in met de aanstelling van Hans Scheffer, René Gerlach, Luke Verkerk, Laurens Eigeman en Ronald Klinkenberg. Van het huidige bestuur blijven Koert de Groot en Michel Bourguignon aan. Voorzitter Siemen de Wilde treedt terug na acht jaar.

Dubbele pet
Met name de stap van Ronald Klinkenberg is opmerkelijk. Hij is sinds enkele seizoenen hoofdtrainer van DCV en heeft als bestuurder nu een dubbele pet op. 'Klink' heeft daar zelf weinig moeite mee.

,,Mijn rol binnen DCV is uitgegroeid tot veel meer dan alleen trainer. Reeds bij mijn aantreden in 2014 was het mijn bedoeling om een bredere rol te gaan vervullen. Dat moment is nu aangebroken. Ik pak graag mijn verantwoordelijkheid om samen met mijn medebestuursleden deze club verder te ontwikkelen. Wij gaan als bestuur op zoek naar een andere eerste elftaltrainer voor komend jaar of volgend jaar."

Hans Scheffer meldt dat de komende bestuursvergadering de functies onderling worden verdeeld. Daarnaast gaan de zeven bestuursleden aan de slag met de voetbalvisie voor de komende jaren. ,,Het draait vooral om structuur en afspraken. Daarna worden de poppetjes ingevuld. Het gaat voorlopig om ad-interim functies. Het bestuur krijgt vanzelf vorm."

Accommodatie
Het bestuur komt niet in een gespreid bedje terecht. Vernieuwing van de accommodatie in het Waalplantsoen is urgent. De plotseling afgetreden voorzitter Siemen de Wilde onderhandelt reeds vier jaar met de gemeente Krimpen over de aanpak van het gedateerde complex.

,,Het gaat om een bedrag van 7 miljoen euro als je het doorberekende programma van eisen in euro's vertaalt. Het college van B&W wil onze wensen voor een groot deel inwilligen, maar het verschil is mijns inziens te groot om dat financiële risico te nemen. Mijn opvolger mag dat gesprek aangaan met de wethouders. Ik beperk me voortaan tot vrijwilligerswerk bij DCV."

De Wilde nam pas afgelopen weekeinde het besluit om zijn voorzittersfunctie te beëindigen. ,,Dat heeft niets met wrevel te maken. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen om 20 tot 25 uur per week als bestuurder bezig te zijn. DCV ontbeerde een secretaris en een penningmeester. Ik deed sommige werkzaamheden er bij. Dat houdt geen paard vol. Ik vind het jammer dat ik de tien jaar niet vol hebben kunnen maken, maar met acht jaar kan ik ook leven. Het 100-jarig bestaan hebben we intens kunnen vieren en daar heb ik mijn steentje aan kunnen bijdragen. Daarom kan ik tevreden terugblikken, ook al had ik graag een doorbraak rond de accommodatiekwestie tot stand gebracht."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 27 minuten geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 30 minuten geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 7 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 8 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding gisteren
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar gisteren