• Captain Gert-Jan Koekkoek in de laatste wedstrijd die hij voor SV Meerkerk speelde.
• Captain Gert-Jan Koekkoek in de laatste wedstrijd die hij voor SV Meerkerk speelde. Foto: Rick den Besten

Gert-Jan Koekkoek wil bouwen aan een SV Meerkerk 2.0

Algemeen Trainerscarrousel 1.216 keer gelezen

MEERKERK • Gert-Jan Koekkoek debuteert volgend seizoen als hoofdtrainer. Uitgerekend bij SV Meerkerk, de club die hij zijn hele spelerscarrière trouw bleef.

"Leuk man", is de eerste reactie van de onlangs 32 jaar geworden Meerkerker. "Ik wil graag stappen maken als trainer en als je die kans krijgt, dan moet je hem ook pakken. Na het aangekondigde vertrek van Gerrie Schaap belde Meerkerk zelf. Eind vorig seizoen heb ik bewust de keuze gemaakt om te stoppen met voetballen. Ik heb het zelf spelen niet gemist en dus is het een goede keuze geweest. Ook om eens bij een andere vereniging in de keuken te kijken. Dat werd VVAC. We hebben met het tweede elftal even bovenaan gestaan en draaien nu als subtopper lekker mee in de reserve eerste klasse."

Supertrots
Koekkoek heeft nooit onder stoelen of banken gestoken zeer ambitieus te zijn met zijn nieuwe stap in zijn voetballeven. "Ik heb veel ambities en wil kijken waar als trainer mijn plafond ligt. Het kijken in een andere keuken heeft weliswaar maar kort geduurd, maar het was goed even afstand te nemen. Al tien jaar geef ik in een Rotterdams detentiecentrum les aan de moeilijkste doelgroep van Nederland. Ik heb hierdoor veel ervaring opgedaan. Nu word ik trainer in mijn eigen dorp, ik zie dat als lesgeven in je hobby. Ik ben supertrots en blij dat ik mij, na mijn ontwikkeling als mens, voetballer en later aanvoerder, nu bij mijn eigen club mag ontwikkelen als trainer."

Meerkerk 2.0
Het wordt overigens niet zomaar een weerzien met zijn club. "Op De Burcht ben ik nog maar zes keer geweest en daar zitten de sollicitatiegesprekken bij. Ik heb het eerste elftal nog niet aan het werk gezien. Ik ben in dienst bij VVAC en daar ligt nu mijn focus c.q. betrokkenheid. Ik kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging. Op een prachtig nieuw complex en met een spelersgroep vol met potentie, mag ik gaan bouwen aan een Meerkerk 2.0. Ik heb er zin in."

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden