SVW 'vergeet' zichzelf te belonen tegen hoofdklasser Rijsoord: uitgeschakeld na strafschoppen

Wedstrijdverslagen 638 keer gelezen

RIJSOORD • SVW heeft zichzelf tekort gedaan met het 0-0 gelijkspel bij hoofdklasser Rijsoord. Er was in Ridderkerk maar één ploeg die over 90 minuten aanspraak mocht maken op de overwinning, maar de streepjes kwamen niet tot scoren. In de strafschoppenserie werd doelman Ragip Özrak de 'held' van Rijsoord.

SVW begon sterk aan de wedstrijd. Een lange bal van de sterk spelende Michel Vinken belandde over de verdediging waar Gino Dix alleen op de doelman af ging maar niet koel genoeg bleef en zijn inzet net over de lat zag verdwijnen.

Rijsoord, dat een aantal basisklanten rust gaf, kwam in de eerste helft nauwelijks voor het doel van Angelo Perini. SVW dat compact speelde en in de counter een aantal keren gevaarlijk eruit kwam stond goed en kon de thuisploeg goed partij geven.

Vingertoppen
Direct na rust ook het eerste gevaar namens de bezoekers. Mounir el Ouazizi zag zijn inzet net onder de lat worden weggetikt. Hierna bleef het lang een duel op middenveld waarbij SVW veelal het initiatief nam. Een kwartier voor tijd zette el Ouazizi zijn hoofd niet voldoende tegen de bal na een goede actie van de ingevallen Naser el Mousati.

Tien minuten later een grote kans voor de thuisploeg. De ingevallen Dennis Havelaar werd weggestoken maar Perini keerde de inzet. Vlak voor tijd kwam SVW er via een scherpe counter nog sterk uit maar de uithaal van el Ouazizi werd met de vingertoppen van doelman Özrak naast getikt.

Strafschoppen
Strafschoppen moest beslissen wie er door zou gaan in de beker. Enes Zencirkiran en aanvoerder Mounir el Ouazizi misten, waardoor Rijsoord de volgende ronde heeft bereikt.

SVW kan terug kijken op een goede afsluiter van de veldcompetitie voor dit jaar. Men gaat zich nu richten op de Proxsys Cup waar het aanstaande maandag voor het eerst zal aantreden. In de Oosterbliek wordt er om 18:30 uur afgetrapt tegen HSSC'61.

(verslag: Ronald Tukker, SVW)