Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Voetbalacademie SteDoCo verhuist naar Unitas

Algemeen 3.427 keer gelezen

HOORNAAR/GORINCHEM • Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakte Unitas-voorzitter Digerto Biemans bekend dat de voetbalacademie van SteDoCo met ingang van het nieuwe voetbalseizoen actief zal zijn op Molenvliet.

"Sinds oktober zijn we in gesprek met Unitas", vertelt een van de initiatiefnemers Marc Oosterhout. "We merkten al een tijdje dat de liefde voor het vrouwenvoetbal afnam in Hoornaar. We hadden al eens eerder plannen gemaakt om over te stappen naar een andere vereniging, maar door de ontwikkelingen van het laatste halfjaar van 2019 is een en ander in een stroomversnelling gekomen."

Oosterhout cs sprak diverse keren met de geïnteresseerde Gorcumse voetbalclub. "De gesprekken waren positief. Onze visies versterkten elkaar. Het bestuur van Unitas stond achter de plannen. De mededeling van het bestuur van SteDoCo om niet meer op prestatief niveau te gaan voetballen, was voor ons een bevestiging in onze keuze."

De meiden maken het voetbalseizoen aan de Groeneweg af. "Ik schat dat zo'n 95% van de leden van de voetbalacademie overstapt naar Unitas. De MO17, de MO15 en een deel van de MO13, waarvan er reeds een aantal al actief zijn in Gorinchem. Verder neemt Irma de Witte (de huidige coördinator – TS) haar staf grotendeels mee. Een kleine 50 SteDoCo-leden speelt dus volgend jaar bij Unitas", denkt Oosterhout. 

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden