Gouden wissel Charlton Vicento zet Kozakken Boys op goede spoor tegen Excelsior Maassluis: 2-0

Wedstrijdverslagen 1.502 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys hervatte de competitie zaterdag tegen Excelsior Maassluis. Het venijn zat in de staart. Gouden wissel Charlton Vicento zette de 'Boys' nog op het goede spoor, wat resulteerde in een 2-0 overwinning.

Het was opluchting alom zaterdag bij Kozakken Boys. Intern was geconcludeerd dat het voetbal voor de winterstop onder de maat was. Het moest sprankelender na de winterstop. In de wedstrijd tegen Excelsior Maasluis kwamen de 'Boys' echter niet echt los. Een wissel na de rust was goud waard. Invaller Charlton Vicento zette de thuisclub op het goede spoor met de verlossende 1-0 en had ook een groot aandeel in een strafschop voor de 2-0.

Gebrand
Begrijpelijk was goudhaantje Vicento het middelpunt van de vreugde na afloop. Uitgelaten ging de 28-jarige aanvaller, die zijn laatste wedstrijd speelde op De Zwaaier, op de schouders. Charlton Vicento glunderde dan ook van oor tot oor en nam met een treffend visitekaartje afscheid.

"Ik viel inderdaad scherp in. Dat was lekker en mijn tweede kans ging er mooi in", refereerde Vicento, die moet vertrekken bij Kozakken Boys, aan zijn openingsgoal, die de wedstrijd nog cachet gaf. "Dan kan ik ook nog een penalty veroorzaken voor de 2-0, waarmee we de wedstrijd op slot gooiden. Mooier kan het niet met mijn afscheid", stelde de invaller.

"Dit was mijn laatste wedstrijd voor Kozakken Boys en ik was er zeker op gebrand nog iets te laten zien. Ik wilde nog één keer laten zien wie Charlton Vicento is. Ik vind het jammer dat ik weg moet."

"Ik ga nu alles geven bij mijn nieuwe club (SteDoCo, NvE). Het lijkt misschien alsof ik de jongens hier in de steek laat, maar voor mij is dit het juiste moment om naar een club te gaan, die wel vertrouwen in mij heeft. Ik kan niet wachten om maandag bij SteDoCo aan te sluiten."

Potdicht
Excelsior Maassluis was voor Kozakken Boys niet bepaald de ideale tegenstander om een sprankelende wedstrijd te creëren. De gasten hielden de verdediging pot- en potdicht en loerden op de uitval om Kozakken Boys geniepig onderuit te halen. De hoogtepunten voor de rust bij het gezapige partijtje waren ver te zoeken. Voorin konden de aanvallers van Kozakken Boys geen vuist maken. Daarbij deed de afwezigheid van de geschorste Kay Tejan en Mark Veenhoven zich voelen.

Excelsior Maasluis liet de openingstreffer liggen bij een grote kans voor Sekou Sylla, waarbij de op de doellijn staande Sven van Ingen met de bal in het gezicht nog redding bracht. Bij de 'Boys' bleef het bij een schotje van Nizar Mekkaoui en een krachteloze kopbal van Leon Bot. In de blessuretijd schepte Bassou Boulghalgh een onverwachte mogelijkheid ook naast de paal.

Gouden wissel
Na de rust waren de beste mogelijkheden in eerste instantie voor Excelsior Maassluis. Daan Blij raakte de buitenkant van de paal. Daarna kroop Kozakken Boys nog een paar keer door het oog van de naald. Ten koste van een gele kaart werd een run van Sylla onderbroken en gaf scheidsrechter Vries geen medewerking aan een penalty voor de aanvaller van Excelsior Maasluis na een bloktackle op Sylla binnen de zestien meter.

Inmiddels begreep trainer Rick Adjei, dat er iets moest gebeuren. Hij bracht Charlton Vicento in om de wedstrijd nog uit de impasse te krijgen. Kozakken Boys had de mazzel, dat Excelsior Maassluis met tien man verder moest na een wilde tackle van Sefa Kurt op Tyrone Conraad. Bij de eerste mogelijkheid miste Vicento nog finaal. Een kwartier voor tijd profiteerde de invaller wel van een mislukt schot van Jeffrey Rijsdijk. Vicento pikte de bal op en via de binnenkant paal was het 1-0.

Daarmee zat het venijn in de staart. Even later werd Vicento aangetikt binnen de beruchte lijnen en schoot Jeffrey van Nuland vanaf de stip de 'Boys' naar 2-0. Daarmee waren de drie belangrijke punten binnen en kreeg de wedstrijd het beoogde opkikkertje.

Zespuntenwedstrijd
Met de driepunter kon trainer Rick Adjei opgelucht ademhalen. "Het was een wedstrijd met weinig kansen, met name voor de rust. De tweede helft was er wat meer te beleven. Dan valt die goal voor ons en komt er iets meer reuring in de wedstrijd. En voor ons viel het de goede kant op. Het was een hele belangrijke pot. Een zespuntenwedstrijd. Verlies je, dan ga je naar onderen en met deze winst doen we goede zaken. Het resultaat was vandaag heilig voor ons. Dat het niet zo sprankelend was? Jammer. Wij trachten goed voetbal te laten zien en daar doen we ons best voor. Natuurlijk willen we verbeteren en dat is ook onze doelstelling voor de tweede seizoenshelft. Dat gaat niet gelijk en uiteindelijk ben je tevreden met dit resultaat. Met Charlton Vicento bracht ik wat meer scorend vermogen. Dat het goed uitpakte voor ons was mooi en voor hem zeker."