Unitas verdedigt koppositie bij RKZVC met verve

Wedstrijdverslagen 841 keer gelezen

Unitas is 2020 sterk gestart met een 0-3 overwinning op RKZVC. Hierdoor blijft de Gorinchemse ploeg koploper in de hoofdklasse B.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het Unitas dat de wedstrijd in handen had en hield. Meteen werd de tegenstander onder druk gezet wat ertoe leidde dat RKZVC nimmer aan voetballen toekwam en zich moest bedienen van lange crossballen.

Als Unitas balbezit had, was het meteen alarm bij RKZVC. Met veel kunst- en vliegwerk overleefde het thuisteam een poging van Jay-Jay Meierdres in de 19e minuut. Hij schoot voorlangs uit een assist van Ansu Camara. In de 23e minuut kapte Daniël Alexander zich vrij en schoot op de keeper.

In de 36e minuut werd Pascal van Delden vrijgespeeld door Ansu Camara, maar zijn inzet werd door de keeper gepareerd. De rebound werd door Daniël Alexander tegen de onderkant van de lat gekogeld. In de 39e minuut kopte Pascal van Delden een voorzet terug op Achraf Chentouf, die ook scoorde, maar kennelijk in buitenspelpositie. Die treffer ging dus niet door.

Vlak voor rust raak
In de 44e minuut was het wel raak. Pascal van Delden onderschepte een uitverdedigende bal van de tegenstander en zette meteen Jay-Jay Meierdres alléén voor de keeper . Met links liet hij de dik verdiende 0-1 aantekenen. Dit was meteen de ruststand.

Na rust werd een sterk aandringend RKZVC verwacht, maar Unitas was de baas op het veld en bleef dat ook. In de 54e minuut kopte Ansu Camara een voorzet van Achraf Chentouf over en in de 60e minuut bood Kevein Cornet aan Daniël Alexander de kans om de score te verdubbelen, maar hij lobde de bal ging naast.

In de 63e minuut was het wel raak. Passcal van Delden kreeg twee keer de kans om de bal in te schieten, maar iedere keer lag of stond er een tegenstander in de weg. Uiteindelijk belandde de bal bij Daniël Alexander en die schoot wél raak: 0-2 dus.

Pas in de 70e minuut viel de eerste en naar later bleek enige kans van RKZVC te noteren. De bal vloog echter huizenhoog over.

Volle snelheid
In minuut 78 kwam Yevgheni Marcelli Pascal van Delden aflossen. In de 84e minuut had hij meteen succes toen Ansu Camara een verre uittrap van keeper Ruud Verberk doorkopte. De op volle snelheid liggende Yevgheni Marceli was niet meer te achterhalen en beheerst scoorde hij de 0-3.

Er kwam meer ruimte logischerwijs en Unitas sneed door de verdediging van RKZVC heen als een warm mes door de boter. Een beetje meer geluk, slimheid had voor een hogere score kunnen zorgen, maar ook met deze uitslag konden de roodbroeken tevreden huiswaarts keren.

Volgende week wordt er thuis tegen Silvolde gespeeld om 14.00 uur.

(verslag: GVV Unitas)