Dennis Bouwman verzette achterin bergen werk.
Dennis Bouwman verzette achterin bergen werk. Foto: Peter Verbeek

Brederodes bezorgt Jonathan eerste puntenverlies

Wedstrijdverslagen 1.246 keer gelezen

VIANEN – Als eerste ploeg is het Brederodes gelukt om koploper Jonathan van een overwinning af te houden. Op sportpark Blankensteijn was en bleef het 0-0. "Maar dit voelt niet écht als een gewonnen punt", meende coach Sander Kloos.

Beide elftallen begonnen zonder schroom en met aanvallende intentie aan de wedstrijd. De gasten strooiden vanaf het middenveld met slimme crosspassjes, speelden veel over de flanken en hadden meer balbezit. Het hoge tempo leidde echter vaak tot slordige passing, en dat gold ook voor de thuisclub.

Royaal naast
Na een kwartiertje zwakte de Zeister storm wat af waardoor Brederodes meer greep op het spel kreeg. Jonathan kwam zelden in de buurt van het Viaanse zestien metergebied en had zijn eerste kans te danken aan een foutje van centrale verdediger Bowan de Bruin. Het schot uit de tweede lijn verdween echter royaal naast het doel van Jelle Krouwel.

Het antwoord van de geelgroenen bestond uit een vrije trap van de prima spelende middenvelder Marcel Peters. Keeper Xavier Gyina had alle moeite om de bal tot hoekschop te verwerken.

De onderlinge duels werden geleidelijk wat grimmiger, en door wat gele kaarten te trekken trachtte arbiter Niels Bos het geweld te beteugelen. Los van een redding op een afstandsschot van Alexander Prent hoefde goalie Krouwel niet meer in te grijpen. De defensies van beide ploegen gaven zo goed als niets weg en waren de baas over de aanvallers.

Potige spits
In de openingsfase van de tweede helft maakte de thuisclub de dienst uit. De laatste linie van Jonathan kwam onder druk te staan en van Brederodes ging in korte tijd veel meer dreiging uit dan voor rust. De beste kans was voor Joey Balk, maar zijn schot miste de juiste richting.

Bij Jonathan moest de potige spits Roland Truggelaar na een kwartier plaats maken voor de twee koppen kleinere, behendige en veel snellere Hemn Ali. Hij werd niet vaak bediend, maar als dat het geval was had verdediger Tim van der Waal zijn handen vol aan hem.

Discipline
Met enkele spelers in de ploeg die betaald voetbal hebben gespeeld beschikte Jonathan over meer routine. Brederodes compenseerde dat door zijn inzet, discipline en een goede organisatie, en toonde zich een méér dan waardige tegenstander. In blessuretijd werd Mike de Groot prima in de diepte aangespeeld door Balk. De lange spits werd fel gehinderd en in zijn haast schoot hij de bal meters naar het vijandelijke doel.

Teamspirit
Jonathan-trainer Rob Zomer vond dat zijn team serieus was getest en veel gas had moeten geven om niet omver geblazen te worden. "Ik ben onder de indruk van de teamspirit van Brederodes."

Voor collega Kloos werd het een duel dat Brederodes niet hoefde te verliezen maar gewonnen had kunnen worden. "We hebben de ongeslagen reeks van Jonathan doorbroken, hebben ze als eerste op de nul gehouden, maar toch had ik het gevoel dat er voor ons méér had ingezeten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden