MVV’58 na rust onderuit

Wedstrijdverslagen 514 keer gelezen

METEREN – In een wedstrijd met twee compleet verschillende speelhelften leed MVV'58 zaterdag thuis tegen NOAD'32 een 0-3 nederlaag. Daar zag het eerst helemaal niet naar uit. Voor rust was MVV'58 veel sterker maar de thuisclub miste legio kansen. Na de thee benutte NOAD'32 de kansen wel want dankzij drie goals van Julian Vos wisten de Brabanders nog met 0-3 in Meteren te winnen.

Voor rust speelde MVV'58 ook zonder de geschorste Dico van Driel prima maar de vele kansen bleken niet aan de thuisclub besteed. Topscorer Morris van den Brink miste zeker drie goede mogelijkheden en ook zijn teruggekeerde oudere broer Menno van den Brink en Robin Jager scoorden niet. Bovendien bleek de Brabantse keeper prima in vorm. Met de 0-0 ruststand kwam NOAD'32 bepaald goed weg.

Ommekeer
Na de thee kon MVV'58 het overwicht nog tien minuten continueren maar toen namen de bezoekers door een doelpunt van Julian Vos in de kluts langs vijf man heen met 0-1 ineens de leiding. Prompt sloeg de onzekerheid in de vaak zo kwetsbare jonge Meterense defensie weer toe. Cas Wilpstra verloor ook nu weinig kopduels maar toen dat in de 62e minuut eenmaal wel gebeurde, profiteerde Julian Vos met zijn tweede treffer meteen: 0-2.

Bij MVV'58 verdween daarna het geloof in eigen kunnen en in de 78e minuut voltooide Julian Vos met 0-3 zelfs zijn hattrick. Debutant MVV'58 is dit seizoen in de derde klasse D duidelijk veel te wisselvallig. Die stabiliteit zal trainer Robin Berendsen beslist snel in de ploeg moeten brengen want anders kan de Meterense equipe zo maar weer bij de felle strijd in de onderste helft van de ranglijst betrokken raken. In Brakel wacht MVV'58 tegen fusieclub BZC'14 komende zaterdag direct al zo'n opgave. Tegen deze mededebutant heeft MVV'58 na het ruime openingsverlies in Meteren ook nog heel wat goed te maken.