Roda Boys - Wilhelmina`26
Roda Boys - Wilhelmina`26 Foto: Gerald van Zanten

Roda Boys boekt in derby eerste zege onder nieuw trainersduo

Wedstrijdverslagen 823 keer gelezen

AALST – Er werd lang naar gesmacht en zaterdag was het dan zover; de eerste overwinning van Roda Boys onder leiding van Jorco de Kok en diens assistent Mike Scholten. De derby tegen Wilhelmina'26 werd met 3-1 gewonnen.

Roda Boys had in eigen huis de score al na een minuut kunnen openen, ware het niet dat Nils Loef voor eigen succes ging, waar hij misschien meer oog voor zijn medespelers had moeten hebben. De openingstreffer kwam er daarna alsnog, dankzij Armand Selmani. Bij de 2-0 strafte Loef een te korte terugspeelbal van Wilhelmina'26 genadeloos af. Vlak voor rust deden de bezoekers iets terug met de 2-1.

In de tweede helft bleef de marge lang één doelpunt, totdat Sven van Driel omstreeks de zeventigste minuut de bevrijdende 3-1 maakte. In de resterende twintig minuten verzuimde Roda Boys de score hoger op te laten lopen, maar daar kon De Kok niet om malen: "We hadden er na die goal misschien nog wel drie of vier kunnen maken, maar dat was wel wat teveel van het goede geweest. Die goals kunnen we beter bewaren voor de toekomst", aldus de winnend trainer, die logischerwijs verguld was met de derbyzege: "We zaten er al tegenaan te hikken – vorige week speelden we een heel aardige eerste helft – maar het vertrouwen is heel laag. Iedereen beseft dat het Roda Boys-onwaardig is wat de laatste maanden is gepresteerd. Dan moet je ergens je beloning in gaan vinden en dat hebben we gedaan. Ik ben trots op die gasten."

RVC'33 zoek jou! vacatures 2 uur geleden
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 3 uur geleden
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 19 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 20 uur geleden
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00