Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Heukelum zet opmars in Tricht voort met 0-3 winst

Wedstrijdverslagen 1.048 keer gelezen

TRICHT – Heukelum zette zaterdag de fraaie opmars in de tweede klasse voort. Met 0-3 winst in Tricht bleef Heukelum voor de zesde keer op rij ongeslagen. Wilfried Prigge, Lars van Honk en Sil van Putten (penalty) maakten de goals. Hekkensluiter Tricht kwam zo vaster onderaan en Heukelum nam ruimer afstand van de gevarenzone.

De Dordtse scheidsrechter Richard van de Rest trok in deze overigens zeer sportieve streekderby drie rode kaarten. Zes minuten na de rust werden Tricht-aanvaller Tim van Dijken en Heukelum-speler Brennan Bieri na een plots opstootje allebei uit het veld gestuurd. Omdat Trichts back Tim Schook tijdens de slotfase een doorgebroken speler aantikte, kreeg ook hij op het eind een rode kaart.

Gebakken peren
Trichts trainer Marcel van Steenis zit dus na nieuw verlies van zijn equipe met de gebakken peren: "Daar word ik niet vrolijk van. We hebben het toch al zo lastig. Voor rust hebben we overigens wel degelijk kansen gehad maar we scoren niet en Heukelum strafte onze fouten twee keer wel af. Na onze domme eerste rode kaart was het bij 0-2 eigenlijk al snel na rust over. Je moet gewoon bij zo'n situatie weglopen. Nu misten we ook met tien tegen tien man door het wegvallen van Tim van Dijken bijna alle aanvalskracht. Deze jonge ploeg is bij tegenslag nog wel erg broos. Het is dag en nacht verschil met het zo goede begin van de competitie. We kunnen ons voorlopig nog alleen op Sleeuwijk richten. Die ploeg komt over twee weken naar Tricht toe. Het halen van de degradatienacompetitie is momenteel nog het enige realistische scenario om ons aan vast te houden."

Crescendo
Heukelums trainer Jerome Ceton was natuurlijk blij met de tweede 3-0 overwinning op rij: "Het gaat nu crescendo. Ons primaire doel is drie clubs op de ranglijst in de tweede klasse onder ons te houden. Dan moet je dit soort duels winnen. Dat is zakelijk gelukt. In dat opzicht is Heukelum dit seizoen zeker gegroeid. Toch zie ik zeker nog verbeterpunten. Voor rust was Tricht niet minder en Tricht heeft toen ook mooie kansen gehad. Gelukkig was onze keeper Yoerik van 't Pad prima in vorm. Tricht verdedigde zelf niet genoeg vooruit en daar profiteerden wij twee keer goed van. Kort na rust was het kantelpunt het moment dat beide ploegen rood kregen; toen was bij Tricht bijna alle creativiteit verdwenen. Het vertrouwen bij Tricht ebde weg en Heukelum had daarna nog wel met meer dan 0-3 kunnen winnen."

Invallers
Voor circa tweehonderd toeschouwers startten beide streekclubs met enkele invallers. Bij Tricht hebben topscorer Marijn Bransen en keeper Lukas Grizell fikse enkelblessures. Bovendien was libero Rani Abouna weer eens geschorst. Heukelum moest het doen zonder de geschorste Semih Kaplan. Ook de enkele weken op Bali vakantie vierende Tim Schwebke ontbrak zaterdag bij Heukelum. Niets wees in de vrij gelijkopgaande beginfase overigens op simpele Heukelumse winst. Na een vlotte aanval opgebouwd door Tim van Dijken en Mehdi Hoummani op links kreeg Tricht in de tiende minuut zelfs de eerste grote kans, maar Ramon van Soelen en vooral Pepijn Lambregts scoorden niet. Met de stevige zuidwestenwind in de rug schoot Tricht te weinig op doel, doch na een imposante rush van Tim van Dijken over links werd de thuisclub toch weer gevaarlijk. Heukelums keeper Yoerik van 't Pad redde evenwel heel knap met zijn voet. Opvallend was wel dat de sterke Heukelum-captain Sil van Putten op het middenveld door Tricht erg veel ruimte werd geboden. Op aangeven van Benjamin Meijdam knalde Sil van Putten vanaf 25 meter maar net naast het doel.

Eerste doelpunt
Na achttien minuten leidde Sil van Putten zo vanaf het middenveld ook ongehinderd het eerste doelpunt van de middag in. Hij lanceerde op rechts Rick van Loo en uit diens gave voorzet trof Wilfried Prigge in het centrum via een Trichtse verdediger doel: 0-1. Ramon van Soelen had Tricht al snel langszij kunnen brengen, maar opnieuw bracht keeper Yoerik van 't Pad voor Heukelum redding. Halfweg de eerste helft waren Heukelumse schoten van Benjamin Meijdam en Rick van Loo net niet zuiver genoeg voor succes. Na bijna een half uur liep Heukelum na een corner van Benjamin Meijdam vanaf links toch tot 0-2 uit. De Trichtse defensie was bij de organisatie niet attent en de goed inlopende Lars van Honk was verdediger Twan van Toorn te slim af: 0-2. Na eerder Rick van Loo liep ook verdediger Tim Verdier bij de bezoekers een gele kaart op. Hij torpedeerde de Trichtse aanvoerder Arjan Hakkert, maar de vrije trap van Tim van Dijken was onzuiver en leverde de thuisclub dus niks op. Na een brede aanval van Heukelum bofte Trichts keeper Glenn Robbemondt dat het lage afstandsschot van Sil van Putten vijf minuten voor de rust nog net tussen zijn benen bleef steken.

Opstootje
Zes minuten na de pauze leidde een plots opstootje tot twee terechte rode kaarten. Na een duel waarbij zijn tweelingbroer Luke van Dijken was betrokken ging Tim van Dijken ineens onheus fysiek verhaal halen bij een tegenstander. Brennan Bieri reageerde daar bij Heukelum ook weer erg fysiek op. Beide spelers kregen van scheidsrechter Richard van de Rest terecht de rode kaart. Bijna twintig minuten lang gebeurde er nadien op puur voetbalgebied weinig. Tricht was offensief machteloos geworden en Heukelum drukte ook niet door. Wel kregen ook Heukelums back Jeffrey van der Heiden en Trichts verdediger Twan van Toorn nog een gele kaart. Pas bij een prachtige vrije trap van captain Arjan Hakkert werd Tricht in de 72e minuut nog even flink dreigend. Weer redde doelman Yoerik van 't Pad voor Heukelum prima in de hoek. Uit een hoekschop van opnieuw Arjan Hakkert kopte de net ingevallen Harm van Brenk voor de thuisclub net over het doel.

Penalty
Aan de overzijde kon Trichts keeper Glenn Robbemondt een schot van Niels Labrie nog keren, maar in de 81e minuut werd het uit een penalty toch 0-3. Benjamin Meijdam lanceerde invaller Omer Faruk Duman, die alleen doorbrak en toen vlak voor het doel door Tim Schook werd aangetikt. Het kostte de linksback van Tricht een rode kaart en zijn protesterende ploegmakker Luuk Monker geel. Heukelum kreeg een penalty en Sil van Putten maakte er vanaf de stip 0-3 van. Bijna had hij drie minuten voor tijd nogmaals gescoord, doch zijn prachtige knal ging rakelings naast het doel. Met 0-3 was de overwinning van Heukelum overigens al duidelijk genoeg. Een mooie en kostbare revanche voor de pijnlijke 1-6 thuisnederlaag die Heukelum tijdens de openingsronde van de competitie tegen Tricht leed. Nadien won Tricht geen enkel competitieduel meer en mede door schorsingen en blessures pakken zich boven de hekkensluiter in de tweede klasse nu donkere wolken samen.