Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Erik van Beekveld (Nivo Sparta) genoodzaakt te stoppen

Nieuws 1.848 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta zal het volgend seizoen moeten stellen zonder de ervaren Erik van Beekveld. De 30-jarige middenvelder stopt met zijn voetballoopbaan vanwege een slepende enkelblessure.

Van Beekveld kwam in de zomer van 2016 van OJC Rosmalen naar Nivo Sparta. Na een eerste seizoen waarin een knieblessure hem aan de kant hield, groeide hij onder trainer Theo de Boon al snel uit tot een onomstreden vaste kracht. Na het kampioenschap in de tweede klasse F te hebben behaald, kampt de 30-jarige middenvelder sinds de zomer opnieuw met een kwetsuur. Een slepende enkelblessure noopt hem definitief de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Veel pijn
Een moeilijke beslissing, geeft de in Zaltbommel woonachtige Van Beekveld toe, al weet hij zeker dat het de juiste is: "Ik merkte gewoon dat als er een blessurebehandeling van een minuut of drie geweest is, ik weer helemaal op gang niet komen. Het doet veel pijn, het wordt snel dik. Er is ook geen verbetering, de pijn wordt niet minder. In november heb ik wel een spuit gehad tegen de pijn, maar dat is ook uiteindelijk niet genoeg geweest", aldus Van Beekveld, die alle opties in overweging nam: "Er is nog gekeken of ik geopereerd kan worden, maar dat heeft niet veel zin. En dan weet ik ook niet hoe lang het duurt voordat ik weer terug ben. Dan is het nu niet zo moeilijk om te zeggen; dit was het. Ik denk dat die keuze juist makkelijker is geworden door de blessure. Makkelijker dan wanneer je moet stoppen, omdat je bijvoorbeeld het niveau niet meer aan kan."

Toch wil Van Beekveld nog niet weten van stoppen tíjdens dit seizoen: "Ik ga nu nog een half jaar met plezier spelen. Ik wil dit jaar nog zo goed mogelijk afsluiten en dat geldt voor iedereen. We willen in de eerste klasse blijven. En dat gaat ook echt wel lukken."

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden