• Ameide - Hardinxveld (1-2).
• Ameide - Hardinxveld (1-2). Foto: Gerco van Oort - vv Ameide

Hardinxveld maakt ook in en tegen Ameide geen fout

Wedstrijdverslagen 900 keer gelezen

AMEIDE • Hardinxveld boekte zaterdag een verdiende overwinning in en tegen Ameide, maar maakte het zich onnodig moeilijk.

Hardinxveld startte met captain Vincent van Lopik in de basis voor de geblesseerde Johan Woltman op een regenachtig sportpark Meihoven in Ameide. Vanaf het begin gaf Hardinxveld de thuisploeg weinig ruimte en had in de eerste 15 minuten al twee mooie mogelijkheden met spits Aron Eijkelboom, maar de bal smoorde in de verdediging van Ameide. De thuisclub had het moeilijk en probeerde door de lange bal zich eruit te voetballen, maar dit werd makkelijk opgelost door de verdediging van Hardinxveld onder leiding van Aron van Andel.

Na 20 minuten was het wederom Hardinxveld dat zeer gevaarlijk opdook voor het doel van de keeper De Groot van Ameide, maar captain Van Lopik wist met zijn kopbal niet het net te vinden.

Een snelle uittrap van keeper De Groot via de linkerkant bracht daarna de eerste grote kans voor de spits De Kruijk, maar deze schoot de bal in kansrijke positie naast het doel van Hardinxveld.

Overrompelen
Hardinxveld was gewaarschuwd en in de opvolgende minuten werd Ameide overrompeld. Via de linkerkant van Hardinxveld waren het Lex de Gier en Danny v/d Bout die door de verdediging heen sneden en met een puntgave voorzet van v/d Bout was het spits Aron Eijkelboom, die geheel vrijstaand met een kopbal de 0-1 liet aantekenen.

De gasten bleven doorgaan en Ameide had geen verweer op een spervuur van aanvallen. Via het middenveld waren het Kroon en De Kok die continue het spel verdeelden en de aanvallers aan het werk zetten.

Na 35 minuten was het captain Van Lopik die met een steekbal De Gier bediende. Deze wist met een schuiver door de benen van keeper De Groot de 0-2 op het scorebord te zetten.

Hardinxveld drukte door na deze treffer, maar het was door goed verdedigend werk van Ameide dat een grote achterstand voor rust werd opgelopen.

Andere wedstrijd
Na rust probeerde Ameide furieus te starten, maar het was Hardinxveld dat de beslissing had moeten maken, nadat De Gier wederom ontsnapt was aan de verdediging van Ameide. Echter een op een met keeper De Groot van Ameide wist De Gier niet de 0-3 op het bord te zetten.

Zoals zo vaak in het voetbal werd het daarna een compleet andere wedstrijd. Het was Ameide dat wederom via de linkerkant door wist te komen en via Versluis een voorzet wist te geven die door Robert Bakker achter keeper Koning van Hardinxveld werd ingetikt: 1-2

Gestopte strafschop
De wedstrijd lag nu weer open en Hardinxveld moest verder zonder de aangeslagen De Gier, die veelvuldig was opgevangen werd door de verdediging van Ameide. Jos Laurs was zijn vervanger. De gasten uit Hardinxveld bleven echter doorgaan en het was nu v/d Bout die aan de aandacht van de verdediging van Ameide ontsnapte. De uitkomende doelman De Groot werd omspeeld, maar v/d Bout werd wel naar linkerkant van het veld gedreven. Hij wist echter de 16 in te gaan en bij zijn voorzet werd er hands gemaakt door een speler van Ameide. Na wat oponthoud vanwege de discussie met de goed leidende scheidsrechter Van Hoogdalem, was het De Kok die zich melde voor de penalty. Het was echter keeper De Groot van Ameide die de winnaar werd van dit duel en daarmee de stand op 1-2 hield.

Opportunistisch
De slotfase: met nog een minuut of 20 op de klok ging Ameide op zoek naar de gelijkmaker, gesteund door een fanatiek meelevend thuispubliek. Hardinxveld bracht Robin de Boon voor Richard Zwakhals om daarmee het opportunistisch aanvallende Ameide van het doel af te houden. Echt gevaar kwam er niet echt van Ameide omdat de verdediging van Hardinxveld goed georganiseerd bleef.

Spaarzame uitvallen van Hardinxveld bleven voor gevaar zorgen en het was een gebrek aan scherpte voor het doel van Ameide dat niet tot de derde en bevrijdende treffer voor Hardinxveld leidde.

De ingekomen Aldo Tagliasacchi, die inviel voor Danny v/d/ Bout, miste de bal op een haar na voor het doel, Aron v Andel kon, na een vrije trap, van dichtbij vrij inkoppen maar mikte net te hoog.

Ondanks de ruime extra tijd in de tweede helft wist Ameide Hardinxveld verder niet meer in de problemen te brengen.

Een verdiende overwinning van Hardinxveld, maar het had het zichzelf makkelijker kunnen maken om de score voor de tegentreffer op te voeren.

Hardinxveld blijft in het spoor van de nieuwe koploper Alblasserdam en de verrassende verliezer van het weekend SVW.

Volgende speelt Hardinxveld thuis om 14:00 tegen Schelluinen.

(verslag: vv Hardinxveld)