• Alem - Achilles Veen (1-9).
• Alem - Achilles Veen (1-9).
update

Achilles Veen in beker flinke maat te groot voor Alem (1-9)

Wedstrijdverslagen 1.332 keer gelezen

ALEM • Op papier is het krachtsverschil tussen zondagvierdeklasser Alem en zaterdaghoofdklasser Achilles Veen groot en dinsdagavond bleek dat ook in de praktijk het geval. Beide regioclubs troffen elkaar in de districtsbeker. Eindstand: 1-9.

Achilles Veen begon voortvarend aan het duel. Binnen een kwartier stond het al 0-3 via goals van Thijs van den Berg, Vincent van Hoof en Rémon Koenen. Thomas de Man zorgde voor een 0-4 ruststand. Alem kwam in de beginfase maar sporadisch voor het doel van Achilles-goalie Jorn Wagener, maar was wel een paar keer met snelle uitvallen gevaarlijk.

Strafschop
Na rust liet Achilles Veen er geen gras over groeien en van verzaken was geen sprake. Via Diego Meerveld (2x), Thomas de Man (2x) en Sem van der Pijl liepen de Veeners uit naar 0-9. De begerenswaardige dubbele cijfers werden net niet gehaald. Tegen het einde wist Jens Steenbekkers uit een toegekende strafschop voor Alem nog de spreekwoordelijke eer te redden: 1-9.

Beleving
Achilles Veen-trainer John Karelse was tevreden over de beleving die zijn manschappen aan de dag legden. ,,Het is gewoon belangrijk hoe je zo'n wedstrijd begint. Ze hebben het goed uitgestraald en gelijk de toon gezet", aldus Karelse, die in de basisopstelling plaats ingeruimd had voor de bankzitters Melle Mandemakers, Toby Tan en Kevin van Kempen.

Geen averij
Alem-trainer Ben Hoek vond het jammer dat zijn team tegen een vroege achterstand aanliep. "Er stonden er een paar niet goed op te letten. Dat werd afgestraft en dan ben je al snel verloren", sprak Hoek. "Ik ben wel blij dat mijn spelers geen averij hebben opgelopen. We kunnen ons nu helemaal richten op de competitie." Alem is in de vierde klasse de trotse lijstaanvoerder en heeft in het inhaalduel tegen Cito aan een punt genoeg om de eerste periodetitel binnen te halen.

In de 1/8-finales van het bekertoernooi speelt Achilles Veen in Nieuwendijk tegen streekgenoot Altena.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden