• Schoonhoven - Alblasserdam (0-0).
• Schoonhoven - Alblasserdam (0-0). Foto: John Wijntjes

Schoonhoven baalt van wegwuiven 'glaszuiver' doelpunt

Wedstrijdverslagen 1.624 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Schoonhoven-Alblasserdam eindigde in 0-0, maar de thuisclub meende dat scheidsrechter Dink de Witte uit Hank de blauw-witten in de eerste helft een glaszuiver doelpunt had onthouden.

Op het videofilmpje van supporter De Bondt en ook op de foto van John Wijntjes is duidelijk te zien dat doelman Aschwin Bakema de bal achter de doellijn wegslaat. Daarmee trachtte hij zijn eerdere inschattingsfout ongedaan te maken. ,,Iedereen zag dat met het blote oog. Alleen de arbiter was dat ontgaan. Hij wuifde onze protesten weg", mopperde Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort na afloop.

Van der Kort was niettemin blij met een punt tegen de koploper van 3C. ,,In de eerste helft hadden we met 3-0 achter kunnen staan. Toen speelden we slecht. Ik heb daarna met enkele omzettingen getracht de gevaarlijkste spelers van Alblasserdam aan banden te leggen. Dat is aardig gelukt."

Niettemin moest Schoonhoven-doelman Stephan Dooms in het laatste kwartier zijn kwaliteiten tonen bij enkele schoten en gevaarlijke kopballen van de bezoekers. Ondanks de fanatieke aansporingen van trainer Dennis Schoonewil, die een reprimande kreeg van de scheidsrechter, bleef de nul op het scorebord staan.