Haastrecht revancheert zich tegen koploper Floreant

Wedstrijdverslagen 389 keer gelezen

De spanning bovenin in de klasse 4C is weer helemaal terug na de 4-1 zege van Haastrecht op koploper Floreant, dat pas zijn eerste nederlaag leed.

Binnen 20 minuten spelen stond de thuisclub al met 3-0 voor. Rogier Schröder, Danny de Bruin en Jason Wolf kopten en schoten met de felle wind in de rug raak. ,,Floreant won de toss en wilde met tegenwind beginnen," vertelde Haastrecht-trainer Marco Versloot met een brede glimlach.

,,Hun opzet was kennelijk voor de rust alles tegenhouden en in de tweede helft toeslaan. Dat liep dus anders. Vlak voor de rust viel de 3-1 uit een ongelukkig weggegeven strafschop.

In de tweede helft kreeg mijn doelman Mark Stauthamer rood, nadat hij de bal buiten het zestienmetergebied onbedoeld met zijn handen aanraakte. Veldspeler Sem de Bruin, die voor rust inviel voor Thijmen Raateland, die met zich met een schouderblessure moest melden in het ziekenhuis, nam Stauthamers plaats onder lat in. Het spel lag even stil. Daarna hebben we met tien man niets weggegeven. In de slotfase diende Robert Dongelmans na een rush van zestig meter de knock out toe."