• Arwin van Soest.
• Arwin van Soest. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Arwin van Soest over droomtransfer: 'Ik hoefde niet lang na te denken'

Nieuws 3.676 keer gelezen

SCHOONREWOERD/LEERDAM – Arwin van Soest maakt komend seizoen de overstap van LRC Leerdam naar IJsselmeervogels. De aanvallende middenvelder hoefde niet lang na te denken toen de tweede-divisionist zich meldde

"Het ging allemaal vrij snel", vertelt Van Soest. "Een week of twee geleden belden ze en daarna hebben we vrij snel een gesprek gehad. Daarna heb ik niet lang hoeven nadenken. Het plan dat ze met me hebben, spreekt me aan en ze behandelden me heel netjes."

IJsselmeervogels was niet de enige club met interesse. "Ik heb ook met andere clubs gesproken, maar als een club als IJsselmeervogels komt, wil je die kans gewoon grijpen. Je weet nooit of dat nog een keer gebeurt", zegt Van Soest.

Vertrouwen
Zoals vaker kwam de club uit Bunschoten-Spakenburg Van Soest min of meer toevallig op het spoor. "Volgens mij kwamen ze in onze wedstrijd aan het begin van het seizoen bij Sliedrecht iemand anders bekijken. Blijkbaar viel ik toen positief op. Ze hebben me daarna nog zeven keer bekeken en zijn zelfs in de zaal wezen kijken. Daaruit spreekt vertrouwen."

Van Soest hoopt in de voorbereiding zijn plekje in de A-selectie te veroveren. "Het zal vooral in het begin fysiek en mentaal aanpoten worden", weet Van Soest, die uiteraard met ploeggenoot Ferry Meijdam over de overstap sprak. "Het wordt echt een uitdaging, maar dat is ook het mooi er van."

Overladen met reacties
Nadat bekend werd dat Van Soest naar de roemruchte club zou vertrekken, werd hij overladen met reacties. "Mijn telefoon ontplofte en zaterdag heb ik bij LRC heel veel handjes geschud. Iedereen is positief en gunt het me. Dat is heel mooi. Mijn overstap van HSSC'61 naar LRC was meer een logische stap. Dit is toch wat opmerkelijker."

Van Soest is dit seizoen net als LRC behoorlijk op dreef. Hij maakte als 'nummer 10' al elf doelpunten voor de nummer twee van de 1e klasse C. "Het gaat lekker, ja. Ook met de ploeg. Voor het seizoen was handhaving de doelstelling, maar we mogen nu wel wat hoger inzetten. Een plek in de top-4 zou mooi zijn, zeker als we een ticket voor de nacompetitie pakken. Dan kan ik met een goed gevoel afscheid nemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 1 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 2 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 5 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 7 uur geleden