Unitas wint met tiental van OJC Rosmalen en staat nu zes punten los van Halsteren

Wedstrijdverslagen 980 keer gelezen

ROSMALEN • Ondanks een numerieke minderheid won Unitas met 1-3 van OJC Rosmalen. Pluspunt was daarnaast de nederlaag van Halsteren bij IFC, waardoor Unitas in de hoofdklasse B nu zes punten los staat.

Het 2200 leden tellende OJC is een indrukwekkende vereniging. Groot en imposant, zonder twijfel. Echter hun eerste elftal heeft, althans vandaag zeker, niet het niveau om het Unitas moeilijk te maken.

Unitas blaakt van het zelfvertrouwen. Dat kun je zien aan de manier waarop ze elkaar ondersteunen als het moeilijk wordt en hoe ze met hun veldspel de tegenstander af en toe overklassen.

Meteen al werd het duidelijk dat Unitas de betere was vandaag. Dat resulteerde in de 14e minuut in een prachtige goal van Medhanie Habtemariam die achter zijn standbeen scoorde na een voorzet van Jay-Jay Meierdres,

Rode kaart
In de 24e minuut schoot Jay-Jay Meierdres op de keeper van dichtbij in de korte hoek. In de 26e en de 32e minuut eiste Medhanie weer de aandacht op zich echter nu op negatieve wijze, want hij kreeg twee keer kort achter elkaar een gele kaart voorgehouden en kon dus met rood vertrekken naar de kleedkamer. Unitas moest met 10 man verder.

Numeriek was dat een voordeel voor OJC, maar in de praktijk bleef Unitas de betere partij. In de 37e minuut werd Dani Alexander weggestuurd aan de linkerkant, kwam onderweg geen tegenstand meer tegen en scoorde fraai de 0-2. In de 43e minuut stelde Ansu Camara Jay-Jay Meierdres in staat om te scoren, maar via de keeper ging de bal naast.

In de 44e minuut moest Ruud Verberk voor de eerste keer handelend optreden toen hij een doorgebroken speler het scoren belette. 0-2 bij rust.

Verse krachten
OJC bracht bij rust twee verse krachten binnen de lijnen en Unitas koos voor meer zekerheid door Dani Alexander te wisselen voor Kevin Cornet. De rechterflankverdediger van Unitas Ozan Cimen was een constant gevaar voor OJC. Hij had zijn goede optreden kunnen bekronen met een goal, maar zijn schot van binnen de 16 meter vloog voorlangs in de 50e minuut.

Penalty
In de 72e minuut gleed Yoni Tilahun uit in het strafschopgebied, viel met zijn arm op de bal en kreeg een penalty tegen. Deze buitenkans werd verzilverd door Ilias Zaimi en het was 1-2.

Je zou verwachten dat OJC nu ging stormen, maar de enige storm kwam van de hevige wind. Er ontstond wel veel ruimte aan de andere kant.

Wederom Ozan Cimen ( 83e minuut) kreeg de kans, maar ook de voor Jay-Jay Meierdes ingevallen Yevghenni Marcelli had die kans . Dezelfde speler kon even later samen met Kevin Cornet zo naar het doel lopenom de score uit te breiden, maar de zuiverheid ontbrak even.

Het bleef 1-2, totdat in de 87e minuut Wesley Swets in de voorste linie opdook en uiteindelijk het laatste voetje tegen de bal aan kreeg bij een scrimmage voor het doel. De boomlange verdediger was al een paar keer op oorlogspad geweest deze middag en nu was het raak. Hij tekende de 1-3 aan met zijn eerste goal in Unitas dienst.

Aangezien Halsteren verloor staan de roodbroeken nu fier aan kop met een voorsprong van 6 punten op de nummer 2.

Volgende week carnaval, maar a.s. donderdag moet er eerst nog aangetreden worden voor de EM-Van der Wal Cup tegen GRC 14 in Giessen/Rijswijk.

(verslag: GVV Unitas)