Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Ton Trouwborst geeft met FC Perkouw de moed nog niet op

Algemeen 940 keer gelezen

BERKENWOUDE - Zaterdagderdeklasser FC Perkouw stevent af op rechtstreekse degradatie. De dorpsclub uit Berkenwoude staat in zijn klasse stijf onderaan. 

De degradatiezorgen hadden de fanatieke fans al zien aankomen na het vertrek van acht basiskrachten, die na vijf succesvolle jaren stopten of hun heil elders zochten. Vorig seizoen won FC Perkouw nog de derde periodetitel. In de nacompetitie was Oud-Beijerland te sterk.

Bluf
Duizendpoot Ton Trouwborst, die al 28 jaar de trainers van de dorpsclub uit Berkenwoude assisteert, heeft de moed nog niet opgegeven. ,,Wellicht bluf ik, maar de meeste clubs uit het rechterrijtje krijgen we nog thuis en dan acht ik ons niet kansloos," zegt de 69-jarige veelscorende oud-spits, die in zijn doelpuntrijkste seizoen 46 keer scoorde. ,,Ik had wel verwacht, dat we meer punten zouden hebben met deze groep, die over genoeg karakter beschikt. De spelers, die zich vorig seizoen konden optrekken aan de vier, vijf uitblinkers, die helaas vertrokken zijn, moeten nu het spel maken. Dat lukt niet. We voetballen een uur leuk mee, maar dan zijn er toch slimmere jongens van de tegenpartij, die de duels in hun voordeel beslissen. We missen spelers, die een wedstrijd kunnen beslissen. Onze spits Christian Schrader is weliswaar op schot, maar hij kan het niet alleen."

In maart punten pakken
Tijdens de winterstop trainde FC Perkouw in Antwerpen en speelde oefenduels tegen vierdeklassers, die dik gewonnen werden. ,,Tegen Moordrecht wonnen we met 5-1, maar in die wedstrijd raakte Roy Stekelenburg – één van onze betere spelers – geblesseerd," vervolgt Trouwborst, die niet wil erkennen dat FC Perkouw degradatie nauwelijks kan ontlopen. ,,Ondanks onze smalle selectie denk ik, dat we in de tweede competitiehelft beter voor de dag komen. Alleen het nog ongeslagen SVW, dat we op de laatste wedstrijddag tegenkomen, is een maatje te groot voor ons. In maart komen we ploegen tegen die kansloos zijn voor een periodetitel of niet meer kunnen degraderen. Die clubs gaan met een mindere instelling het veld in, is mijn ervaring. Dan moeten we de punten pakken. Als dat niet gebeurt, tja dan …. Maar goed, daar wil ik nog niet over nadenken."

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden