Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Toine van der Pijl (Sleeuwijk): ‘Elke wedstrijd in de tweede klasse is een uitdaging’

Nieuws 1.371 keer gelezen

SLEEUWIJK • Hij verruilde Kozakken Boys 2 afgelopen zomer voor het vlaggenschip van Sleeuwijk. En daar heeft Toine van der Pijl vooralsnog geen spijt van, ondanks het feit dat het in de eerste seizoenshelft voor de Roef-club niet bepaald van een leien dakje ging.

Sleeuwijk wist in de tweede klasse F in de eerste seizoenshelft namelijk niet verder te komen dan twee overwinningen en twee gelijke spelen. Sleeuwijk sloot de eerste seizoenshelft nog wel af met een knappe prestatie. Het speelde in eigen huis verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen rivaal en periodekampioen Woudrichem. Toch mag het duidelijk zijn dat er flink wat werk aan de winkel is voor vertrekkend trainer Pieter Tuns en zijn spelersgroep.

Meer publiek
Daar maakt ook Toine van der Pijl deel van uit. Het 23-jarige talent kwam over van Kozakken Boys waar hij een vaste waarde in het tweede elftal was. Toch wilde hij de stap naar een eerste elftal maken. En zo geschiedde. Hij zag al snel de verschillen: "Bij Kozakken Boys 2 waren de niveauverschillen in de competitie vaak erg groot. Dat is toch minder leuk. In de tweede klasse is elke wedstrijd een uitdaging. Iedereen kan van elkaar winnen, dat maakt het vele malen leuker. Daarnaast komt er meer publiek op af. Zo'n wedstrijd tegen Woudrichem bijvoorbeeld; dat is schitterend."

Vertrouwen in goede afloop
Ondanks de tegenvallende resultaten in de competitie ziet verdedigende middenvelder Van der Pijl dat de spirit nog niet weg is bij Sleeuwijk: "Als je naar de ranglijst kijkt, is dat toch wel teleurstellend. Maar ondanks de stand is de sfeer goed en heb ik vertrouwen op een goede afloop van de tweede seizoenshelft. We gaan er alles aan doen om genoeg punten bij elkaar te spelen voor handhaving."

Na zestien speelronden is Sleeuwijk de nummer 13 van de 2e klasse F.

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden