• Kay Tejan.
• Kay Tejan. Foto: Hans Kieboom

Kay Tejan: ‘Vanuit Katwijk krijg ik verzoeken om het dit keer rustig aan te doen’

Nieuws 1.145 keer gelezen

WERKENDAM • Voor Kozakken Boys-aanvaller Kay Tejan betekent het duel van zaterdag tegen Quick Boys een weerzien met voormalig ploeggenoten.

Hij weet als geen ander dat men bij Quick Boys op revanche uit is. "Wij hebben in Katwijk een goede wedstrijd gespeeld en ik scoorde tegen mijn vorige club. Dat deed daar natuurlijk pijn. Ik krijg nu al berichtjes uit Katwijk met het verzoek het rustig aan te doen. Leuk dat ze er daar al zo mee bezig zijn. Ik heb bijvoorbeeld nog veel contact met verdediger Chimo Bosman, die net als ik uit Amsterdam komt. Ik verwacht dat er honderden supporters Quick Boys achterna reizen. Het wordt zaterdag vast een happening."

Enkel
Dit seizoen komt Tejan behalve zijn vorige club Quick Boys, nog twee voormalige clubs van hem tegen. Hij droeg twee jaar het shirt van FC Volendam en speelde daarvoor in de jeugd van AFC. "Het zijn voor mij zeker mooie wedstrijden. Het is leuk om bekenden weer terug te zien."

Tejan rijdt vier keer in de week van Amsterdam naar Werkendam. "En dat geeft nauwelijks problemen. Ik rijd net na de files en ben vrijwel altijd op tijd op De Zwaaier."

Kay - spreek zijn naam uit als 'Kee' - Tejan is geacclimatiseerd in Werkendam. "Ik ben een man van resultaten en nu die sinds de winterstop zo goed zijn, voel ik mij steeds beter. De pijn in mijn enkel is weg, waardoor ik, denk ik, weer beter functioneer. Er staat nu ook een vast team en dat is beter."

Sterke spits
Tejan behoort niet bij de groep die onvoorwaardelijk enthousiast is over het huidige systeem bij Kozakken Boys. "Ik ben altijd voorstander geweest van het 4-3-3-systeem met een grote, sterke spits. Natuurlijk zie ook ik dat het bij vlagen goed uitpakt en ik kom nu meer vanaf de nummer tien positie."

Kay Tejan deelt ook de euforie binnen de club wat minder. "Dit is een loodzware competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen."

Terence Groothusen
Kozakken Boys kan per direct beschikken over die grote sterke spits. Terence Groothusen (23) sluit aan bij Kozakken Boys. Groothusen komt over van het Maltese Hibernians FC. Na Siebe Schets is technisch directeur Kees Spaan blij dat hij Groothusen direct kan toevoegen aan het elftal. Groothusen speelde in de jeugd van DWS en EDO. In 2017 werd hij opgepikt door FC Dordrecht, waar hij in zijn eerste seizoen in de eerste divisie 21 wedstrijden meespeelde. In april 2018 ging het mis toen de zesvoudig international van Aruba na een botsing met Jong Ajax-doelman Kostas Lamprou een kruisband afscheurde. Na een jaar lang revalideren koos Groothusen voor een avontuur op Malta. Voor Hibernians FC speelde de Amsterdammer twaalf wedstrijden in de plaatselijke Premier League, waarin hij drie keer scoorde. Ook maakte Groothusen zijn opwachting in de eerste voorronde van de Europa League.

Kay Tejan kwam in zijn opleiding bij DWS samen met Groothusen uit in een team. "Leuk dat ik weer met hem kan gaan spelen."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden