• Kozakken Boys-doelman Nils den Hartog.
• Kozakken Boys-doelman Nils den Hartog. Foto: ProShots - KB Media

Nils den Hartog (Kozakken Boys): 'Ik vind dat ik het niveau aan kan'

Nieuws 1.974 keer gelezen

WERKENDAM • Nils den Hartog verlengde afgelopen winter zijn contract bij Kozakken Boys met twee jaar. De 25-jarige doelman wil zijn kansen in Werkendam met beide handen aangrijpen.

In het seizoen 2016-2017 kwam hij op huurbasis over van RKC Waalwijk om de gelederen van Kozakken Boys te versterken. Nu, drie jaar later, is Nils den Hartog amper nog weg te denken uit Werkendam. De doelman is alweer aan zijn vierde seizoen bezig en tekende vlak voor de start van de tweede seizoenshelft een contractverlenging voor twee seizoenen.

Het moge duidelijk zijn; de 25-jarige goalie heeft het naar zijn zin op sportpark De Zwaaier: "Het is hier allemaal lekker vertrouwd. De Tweede Divisie is een goed niveau om te spelen. Het zijn mooie wedstrijden en ik vind dat ik het niveau aankan. Een niveau lager zou ik dan zonde vinden, als keeper op deze leeftijd. Ik kan nog redelijk lang mee, dus zo lang het kan probeer ik zo hoog mogelijk die kans te pakken. Die kans zie ik hier, vandaar dat ik met twee jaar verlengd heb", aldus Den Hartog, die nu de strijd aanbindt met Richard Arends. 

"Het is altijd om en om met Richard over wie er keept, stuivertje wisselen om die plek. Hij wordt een jaartje ouder, ik word meer volwassen in mijn spel. Ik heb de toekomstvisie om lekker een seizoen of twee achter elkaar te kunnen keepen, al ligt dat wel een beetje aan mijn fitheid."

Cyste
En dat is juist het aspect dat hem voor de winterstop flink parten speelde. "Ik heb een cyste in mijn knieholte gehad. Die bult is weggehaald en in principe is het nu goed. Je weet nooit hoe dat gaat lopen, het zou eventueel kunnen terugkomen, maar dat is voor nu nog afwachten."

Prioriteit
Kozakken Boys doet het vooralsnog uitstekend na de winterstop: "Je hoopt altijd dat je goed voetbal speelt, maar het is onze prioriteit om punten te pakken. Met de kwaliteiten die we hebben, moeten we altijd wel bij de bovenste zeven plekken meedoen. In de afgelopen jaren hebben we ook bewezen dat dat altijd gelukt is, dus daar ga ik nu ook vanuit."

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden