• Mounir El Ouazizi met SVW in actie tegen VVAC.
• Mounir El Ouazizi met SVW in actie tegen VVAC. Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Tutu N’Dona en Mounir El Ouazizi willen met SVW kampioen worden

Algemeen 1.757 keer gelezen

GORINCHEM • Vorig seizoen werden alle prijzen gemist, maar nu lijkt de honger bij het Gorcumse SVW niet te stillen. De eerste periodetitel is binnen, de Proxsys Cup werd overtuigend gewonnen en de titel in 3C lijkt een kwestie van tijd. Zaterdag kunnen de streepjes de koppositie weer overnemen van Alblasserdam.

"We moeten scherp blijven, want in voetbal kan je het in een week verknallen", houden trainer Tutu N'Dona en zijn aanvoerder Mounir El Ouazizi een slag om de arm. "Ajax verspeelde net voor de winterstop bijna het hele seizoen en AZ had ook een mindere periode."

N'Dona heeft het doemscenario van vorig jaar nog vers in het geheugen. "We zaten dichtbij de prijzen. Maar in de slotfase speelden we gelijk tegen VVAC en na de thuisnederlaag tegen kampioen ASV Arkel stonden we met lege handen. Geen kampioenschap en zelfs geen periodetitel. We konden op vakantie…"

Puzzelstukjes
Met de komst van een aantal spelers, waaronder El Ouazizi, moest de in de Democratische Republiek Congo geboren N'Dona (36) bouwen aan een nieuw elftal. Amper na een week trainen stond het Rob Colijn Toernooi op het programma. "We begonnen vreselijk slecht. Het spel was niet om aan te zien. Persoonlijk had ik er een slecht gevoel over en dacht gelijk: 'Dit wordt niks'. We zijn anders gaan spelen en feitelijk pas bij aanvang van de competitie vielen de puzzelstukjes op zijn plek", herinnert Mounir El Ouazizi zich.

Modderveldjes
De nieuwe aanvoerder kwam over van Unitas. "In het laatste jaar leek mijn rol uitgespeeld. Ondanks mijn leeftijd (32 – TS) en mijn drukke privéleven met een baan, studie en een vrouw, heb ik voor SVW gekozen. Ik ben pas op relatief late leeftijd lid geworden van een voetbalclub. Opgegroeid in Rotterdam Zuid vonden mijn ouders een goede opleiding belangrijker. Ik voetbalde op pleintjes en op modderveldjes met nauwelijks gras in de winter. Ik was vijftien, het ging goed op school en ik mocht lid worden van Zwart-Wit'28 op Zuid."

El Ouazizi ontwikkelde zich snel. Via Delta Sport, DOTO Pernis, RVVH en DRL belandde hij bij LRC in Leerdam. "We zagen hem in de zaal, waarna Mounir aansloot bij ZVG", weet N'Dona. "Ook ik heb het voetballen geleerd op straat. Wij speelden als jochies op pleintjes, maar ook bij SVW op het oude complex Mollenburg. Eenmaal bij de senioren speelde ik voor SteDoCo, Schelluinen, Alblasserdam en GJS."

Hoofdtrainer
N'Dona bouwde af in Arkel. "Na 2,5 jaar als speler/assistent-trainer wilde ik hoofdtrainer worden. SVW bood mij die kans."

El Ouazizi vult aan. "Tutu houdt van een dolletje, maar is ook serieus. Ons elftal heeft veel kwaliteit, maar is een ruwe diamant."

De trainer neemt gauw het stokje over. "Een speler als Mounir is heel belangrijk. Hij is een van mijn creatieve spelers. De andere spelers snappen dat hij samen met de andere creatievelingen speelruimte krijgt. Zij kunnen het verschil maken."

Moeten niks
"We zijn een maat te groot, ook voor Alblasserdam en Hardinxveld. Maar die liggen wel op de loer", vindt N'Dona. "Wij moeten niks, maar willen wel kampioen worden. Halverwege de competitie zijn we goed op weg. We hebben de eerste periodetitel op zak en wisten eindelijk na vijftien jaar weer eens de beker in de zaal te winnen. Zo'n toernooiwinst is belangrijk voor de uitstraling van de club. Normaliter speel je voor 250 man, maar in een volle Oosterbliek voetbal je voor 1600 toeschouwers. Met applaus werden we op de nieuwjaarsreceptie van de club ontvangen. Even genieten, maar al snel ging de focus weer op de competitie. We moeten het niveau van voor de winterstop weer zien op te pakken. We moeten niet gauw tevreden zijn. Ik wil absoluut niet de tegenstanders vernederen, maar wil wel uit elke aanval scoren. We moeten namelijk voorkomen dat het kampioenschap op doelsaldo wordt beslist."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 12 minuten geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 9 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 9 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 10 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden