• Walter van Maurik.
• Walter van Maurik. Foto: John Wijntjes

Walter van Maurik lonkt met Schoonhoven nog stiekem naar periode

Algemeen 884 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Schoonhoven werkte zich voor de winterstop dankzij twee zeges op rij uit de degradatiezone. Die opgaande lijn hoopt de 21-jarige aanvaller Walter van Maurik met zijn eveneens jonge ploeggenoten door te trekken.

Schoonhoven is al tien seizoenen derdeklasser. Twee keer miste de club uit de zilverstad op een haar na promotie naar de tweede klasse via de nacompetitie. De laatste jaren is Schoonhoven een middenmoter met pieken en dalen. Na zestien speelronden staan de Schoonhovenaren op de achtste plaats.

Ommekeer
Trainer Raymond van der Kort kon aan het begin van dit seizoen niet over alle spelers beschikken. ,,We kenden een rommelige voorbereiding," vertelt Walter van Maurik. ,,Een aantal spelers was nog met vakantie, waardoor de huidige basisspelers niet veel met elkaar trainden. De eerste twee wedstrijden verloren we met grote cijfers van Ameide en de voornaamste kampioenskandidaat SVW. Het duurde even voordat de balans in het elftal gevonden werd. De ommekeer kwam in de wedstrijd tegen FC Perkouw, die we na een 0-1 achterstand met tien man alsnog met 4-2 wonnen. Daarna wisselden winst- en verliespartijen zich af. Vooral tegen fysiek sterke ploegen zijn we niet in staat de punten te pakken."

Vrijuit
Walter van Maurik heeft er vertrouwen in dat Schoonhoven zich na de winterstop in veiligheid speelt. Verder stelt zijn coach Van der Kort geen eisen. ,,Andere jaren was het winnen van een periodetitel gewenst," vervolgt Polsbroekenaar Van Maurik, die als C-junior van SPV'81 overstapte naar Schoonhoven. ,,Ik verwacht dat we de tweede seizoenshelft vrijuit kunnen spelen. Meerdere spelers kunnen scoren – ik maakte er als buitenspeler inmiddels zes – en in Stephan Dooms hebben we een ervaren sluitpost."

Met de ervaren Rogier Peltenburg en Dave Vermeulen is het fysieke tekort enigszins verminderd. ,,We staan er aardig voor in de tweede periode, maar SVW is daarin een van de tegenstanders," merkt Van Maurik, die altijd voor het hoogste haalbare gaat. ,,Het wordt niet van ons verlangd, maar voor een gooi naar de nacompetitie in de laatste periode wil ik wel gaan."

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden