• Harry Sassen.
• Harry Sassen. Foto: Jan Noorlandt

Harry Sassen (Dussense Boys) ‘We kunnen nog best voor een verrassing zorgen’

Algemeen 1.014 keer gelezen

DUSSEN • Ondanks zijn leeftijd (pas negentien jaar), wist Harry Sassen dit seizoen al in één wedstrijd vier keer tot scoren te komen. De aanvaller hoopt ook na de winterstop van waarde te kunnen zijn voor Dussense Boys.

In de vierde klasse C van het zondagvoetbal maakt RWB de dienst uit. Tot de winterstop verloor de ploeg uit Waalwijk nog niet één keer en mocht zich, niet meer dan verdiend, de winterkampioen noemen. Hoe anders is het voor Dussense Boys. Er is geen enkele constante factor te vinden in de uitslagen die de formatie uit Dussen bij de seizoensstart neerzette. De ene week werd in eigen huis met 2-11 verloren, een week later wisten ze weer een uitduel met 0-8 te winnen, om wéér een week later met 2-2 gelijk te spelen.

Dat lag volgens Harry Sassen vooral aan gewenning: "We zijn wat minder begonnen dan we gehoopt hadden. Het was wennen voor veel jongens aan de nieuwe trainer (Eric van Genderen, red.) maar ook aan een nieuw team en speelstijl. De laatste paar weken voor de winterstop had ik het gevoel dat er een stuk meer inzet was dan daarvoor. En dat is prettig."

Andere positie
Ook voor de negentienjarige aanvaller zelf veranderde het één en ander: "Voor mij veranderde mijn positie. Ik heb nu een rol waarbij het de bedoeling is dat ik wat meer meeverdedig dan vorig seizoen. Aan mijn eigen spel kan ik nog genoeg verbeteren en ben ik nog niet tevreden. Ik wil mezelf graag elke wedstrijd laten zien in plaats van af en toe een uitschieter, zoals die vier doelpunten tegen VCW."

Kortom; genoeg ruimte voor verbetering. Volgens Sassen is trainer Van Genderen ambitieus: "Onze trainer kijkt naar boven en hoopt op een plek in de top-5. Er staan een hoop sterke ploegen boven ons, maar het lijkt me goed om omhoog te kijken. We hebben een goede ploeg met een hoop creativiteit en kunnen best nog voor een verrassing zorgen dit seizoen. En natuurlijk willen we de tweede periodetitel pakken."

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden